Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIJAMANTI SU VJEČNI: 5 najskupljih zaručničkih prstenova svih vremena

Autor amadea kovač

Zaboravite na "pravilo tri plaće", ovi zaručnički prstenovi dobrano su prešli tu granicu

 Zaručnički prsten Elizabeth Taylor Izvor: Profimedia

"Najbolje stvari u životu su besplatne, a druge najbolje skupe", izjavila je slavno Coco Chanel. Kada je riječ o najskupljem zaručničkom prstenju na svijetu, prednjače zvijezde. Iako su njihove romanse uglavnom bile prolazne, dijamanti traju zauvijek. Radi se o primjercima izrađenima od najfinijeg metala i dragog kamenja.

U nastavku donosimo pet najskupljih zaručničkih prstenova svih vremena. Ako vam se ovi komadi nakida čine nedostižnima, ne očajavajte jer postoji puno izvrsnih opcija po pristupačnijim cijenama.

1. Grace Kelly: 10,48-karatni Cartier - 38,8 milijuna dolara

Princ Rainier prvo je zaprosio Grace prstenom od dijamanata i rubina koji su činili krunski dragulj Monaka. Kasnije je princ od Cartiera naručio izradu dijamantnog prstena od 10,48 karata.

 Princ Rainer zaprosio je Grace Kelly s najskupljim zaručničkim prstenom svih vremena Izvor: Profimedia

Središnji dijamant okružen je s dva bočna dijamanta baguette reza. Iako je prsten kupljen za 4 milijuna dolara 1956. godine, procjenjuje se da danas košta oko 38,8 milijuna dolara. Prsten je danas dio kolekcije koja pripada Kući Grimaldi.

2. Jackie Kennedy Onassis: 40-karatni Harry Winston - 20 milijuna dolara

Zaručnički prsten Jacqueline Kennedy Onassis kojim ju je zaprosio grčki milijarder Aristotel Onassis prodan je na aukciji za 2,6 milijuna dolara 1996. Ovo je bio drugi zaručnički prsten Jackie O.

Dijamant je bio dio originalnog dijamanta Lesotho III od 601 karata i bio je jedan od samo 18 kamenčića izrezanih iz njega. Ovaj jedinstveni danas vrijedi 20 milijuna dolara.

3. Mariah Carey: 35-karatni Wilfredo Rosado - 10 milijuna dolara

Zaruke Mariah Carey s australskim biznismenom Jamesom Packerom bile su kratkotrajne, ali prsten od platine bezvremenski je dizajn.

 Mariah Carey sa zaručničkim prstenom vrijednim 10 milijuna dolara Izvor: Profimedia

Kasnije se pričalo da je Carey prodala prsten za 2,1 milijun dolara, što je poprilično povoljno s obzirom na izvornu cijenu od 10 milijuna dolara.

4. BVLGARI: 5,4-karatni plavi dijamant - 9,5 milijuna dolara

Ovaj prsten nekoć se smatrao najskupljim zaručničkim prstenom na svijetu. Dizajnirao ga je Bulgari, a kasnije ga je kupila Kuća Graff.

Plavi dijamanti iznimno su rijetki (i jedni su od najvrjednijih dragulja na svijetu), što objašnjava astronomsku cijenu. Ovaj jedinstveni komad čine briljantni bijeli dijamanti oko središnjeg kamena i baguette dijamanti sa strane.

5. Elizabeth Taylor: 33-karatni Krupp dijamant - 8,8, milijuna dolara

Kultni zaručnički prsten Elizabeth Taylor kojim ju je zaprosio Richard Burton sadrži 33-karatni Krupp dijamant koji je nakon smrti Elizabeth Taylor 2011. godine nazvan dijamantom Elizabeth Taylor.

 Kultni zaručnički prsten kojim je Richard Burton zaprosio Elizabeth Taylor Izvor: Profimedia

Najnovije