Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OVAKO ĆE IZGLEDATI PRVI 3D PRINTANI HOTEL NA SVIJETU: Idemo u Teksas gdje se susreću pustinja i organska arhitektura

Autor Martina Rafaeli

Atraktivna lokacija pruža savršenu scenografiju za atraktivne objekte

 3D printani hotel Teksas Izvor: BIG & ICON

Svijet dizajna i arhitekture ne prestaje iznenađivati što je posebno dojmljivo u sferi izgradnje objekata uz pomoć tehnologije – 3D printera. Ne samo da su forme izgrađene ovom tehnologijom estetski zanimljive već privlače i činjenicama da je zahvaljujući 3D tehnologiji izgradnja brža, s manje otpada te da su izgrađene građevine i do 350 posto čvršće od onih izgrađenih tradicionalnim metodama gradnje.

Zato je za istaknuti kako je jedna od vodećih tvrtki iz ovog segmenta, tvrtka Icon, razveselila viješću kako kreće izgradnja prvog hotela izgrađenog u tehnologiji 3D pisača a dizajn hotela potpisuje arhitekt Bjarke Ingels, osnivač danske tvrtke BIG, u suradnji s vlasnicom legendarnog hotela Austin Liz Lambert. O dizajnu i odličnim rješenjima ovog arhitekta otkrili smo još kroz priču o Biosphere Treehotel, projektu hotelskih soba na sjeveru Švedske smještenih u krošnjama šume zato nam ovaj projekt zvuči zanimljivijim.

 3D printani hotel Teksas Izvor: BIG

Novi se hotel planira izgraditi na prostoru pustinje grada Marfa u Teksasu, a sam projekt podrazumijeva premještanje i proširenje postojećeg hotela u sklopu kampa El Cosmico koji se opisuje kao Bohemian West Texas Nomadic Hotel.

 3D printani hotel Teksas Izvor: BIG

Prema viđenom hotel će biti oblikovan kupolastim jedinicama za goste, kružnim infinity bazenom, kupelji na otvorenom, vanjskom kuhinjom i organski oblikovanim zajedničkim sadržajima za umjetničke i kreativne radionice. U sklopu atraktivnih hotelskih jedinica nudit će se i smještaj u obiteljskim kućama za odmor a očito je da će svaki objekt privlačiti atraktivnom estetikom koja uključuje 3D printane kupole, svodove i zanimljive oblike a koja će se savršeno uklopiti u pustinjski krajolik.

 3D printani hotel Teksas Izvor: BIG

 3D printani hotel Teksas Izvor: BIG

Inovativni smještaj i organska arhitektura pružit će potpun novi doživljaj popularnog glampinga a za sve koji jedva očekuju priliku ovaj hotel doživjeti i uživo vrijedna je informacija kako će se s izgradnjom projekta započeti sljedeće godine.

Za spomomenuti je kako tvrtke BIG i ICON du do sada surađivale i na drugim projektima uključujući Wolf Ranch u Georgetown Texasu, gdje se gradi stotinu domova u 3D tehnologiji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije