Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI LUKSUZNI SAFARI RESORT KOJI SE TEMELJI NA EKO TURIZMU: Kolibe usred šume proizvodit će vlastitu vodu za piće

Autor amadea kovač

Povišene kolibe u Baobab Luxury Safari Resortu svojim će gostima nuditi zadivljujući pogled na južnoafričku šumu i životinje, ali i jedinstvenu mogućnost stvaranja pitke vode iz vlažnog zraka

 Baobab Luxury Safari Resort Izvor: Profimedia

Eko turizam je sve popularnijih posljednjih godina, a studio MASK Architects nedavno je dizajnirao BAOBAB, prvi luksuzni safari resort u Africi, koji će samostalno proizvoditi vodu i zelenu energiju za svoje goste.

Talijanska dizajnerska tvrtka predstavila je skice budućeg BAOBAB Luxury Safari Resorta, koji planira izgraditi u Južnoj Africi. Koncept ovog jedinstvenog odmarališta oslanja se na prozračne, dizajnerski osmišljene kućice na drvetu smještene usred zelene južnoafričke šume. Ali to nije sve: ove kućice na drvetu dizajnirane su za samostalnu proizvodnju vlastite zelene energije i vode za goste, čineći ovaj resort pionirom u takvoj vrsti turizma. Također će distribuirati vodu lokalcima u blizini, kao dio cilja tvrtke da unaprijedi infrastrukturu, poljoprivredu i proizvodnju na drugom najvećem kontinentu na svijetu. 

 Baobab Luxury Safari Resort Izvor: Profimedia

Luksuzne kućice na drvetu idealne su za parove ili obitelji koje se žele povezati s prirodom i divljim životinjama, a gostima će ponuditi nevjerojatno iskustvo odmora s ekološki osviještenim pozadinom.

Kolibe izgledaju kao da lebde u zraku jer su podignute 3,5 metra iznad zemlje, što će gostima pružiti blisku interakciju s prirodom i životinjama. U središtu se nalazi stubište kojim dolazite do različitih razina smještaja. Kućice se sastoje od dnevnog boravka, radnog prostora i spavaće sobe. Na posljednjem katu je i bazen od 30 četvornih metara, terasa za sunčanje te vanjski tuš. S balkona se pruža pogled na jedinstveni krajolik.

 Baobab Luxury Safari Resort Izvor: Profimedia

Naravno, tehnologija je ovdje glavna zvijezda. Svaka kućica na drvetu opremljena je sustavom Air to Water tvrtke Mask Architects, koji napaja prozirni solarni uređaj i može proizvesti pročišćenu vodu izvlačenjem vlage iz zraka. Lože će imati i staklene zavjese prekrivene solarnim pločama koje mogu same proizvoditi električnu energiju. Sustav za proizvodnju vode neće samo donijeti tekućinu vašoj kućici, već će pomoći i lokalcima koji imaju problema s pristupom pitkoj vodi. Kada se s vremenom prikupi dovoljno pročišćene vode, ona će se isporučivati ​​lokalnim zajednicama putem distribucijske mreže.

 Baobab Luxury Safari Resort Izvor: Profimedia

"Naša misija je pružati jedinstveno iskustvo korisnicima spajanjem lijepog, atraktivnog i pametnog dizajna s tehnologijom te odgovoriti na potrebe korisnika koji žive u regiji", tvrde dizajneri. 

Možda će vas zanimati:

Najnovije