Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TECH POSLASTICA ZA LJUBITELJE E-KNJIGA: Uz ovaj se uređaj knjige čitaju i bez da ih držite u rukama

Gadget dizajniran isključivo kao hands-free e-čitač, posebno je korisna stvarčica za izležavanje na plaži ili oko bazena

 SOL E-BOOK Izvor: Profimedia / Ferrari Press Agency

Ljubitelji elektroničkih čitača knjiga poput Amazonovog Kindlea imaju novu perspektivu - na tržištu se pojavio novi uređaj koji izgleda kao par zatamnjenih sunčanih naočala. Naziv ovih naočala je Sol e-book, oduševljavaju činjenicom da teže 104 grama te da se nose kao i svake druge naočale. S tim da ovo nisu obične naočale – omogućuju čitanje e-knjiga čiji se prikazuje na unutarnjem dijelu naočala (ili e-readera).

Zanimljivo je da imaju i ugrađenu dioptriju, tako da ga osobe koje inače nose naočale ili kontaktne leće mogu koristiti ovaj uređaj bez dodatne korekcije vida.

 SOL E-BOOK Izvor: Profimedia / Ferrari Press Agency

Američki tim koji stoji iza Sola, sa sjedištem u San Franciscu, Kalifornija, kaže kako uređaj blokira sve vanjske vizualne smetnje, što će omogućiti čitatelju da se usredotoči na svoju e-knjigu. Stranice se projiciraju na tamnoj pozadini, a iskustvo čitanja proizvođač opisuje slično gledanju stranica prave knjige.

S jednim punjenjem ugrađene baterije kapaciteta 470 mAh dostupno je više od 25 sati vremena za čitanje. Po prvi put u e-čitaču kombinirali su E Ink zaslone s procesorom ultra male snage. Uređaj se puni dva sata preko USB-C konektora a za korištenje je potreban Apple ili Google ID (koristi se za mobilnu aplikaciju) te pristup internetu.

 SOL E-BOOK Izvor: Profimedia / Ferrari Press Agency

Dolazi u četiri boje: Black, Rose Gold, Silver i Dark Blue, izrađene su od poliamida 610 niske gustoće, uz termoplastični elastomerni silikon. Kapacitet memorije je 64 MB, radna memorija je 8 MB, a pokreće ih dvoprocesorski čip na taktu od 240 MHz. Jezik je engleski. Stranice teksta se projiciraju na tamnoj pozadini, a iskustvo čitanja proizvođač opisuje kao slično gledanju stranica prave knjige.

U pakiranju dolaze Sol Reader, daljinski upravljač, kabel za punjenje (USB-C na USB-C), tkanina za čišćenje od mikrovlakana te se dodatno može nabaviti torbica za nošenje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije