Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TESLIN ROBOT ĆE BITI JEFTINIJI OD AUTOMOBILA? Musk otkrio najnovije detalje o dugoočekivanom humanoidnom modelu

Autor amadea kovač

Humanoidni robot Tesla Optimus trebao bi biti pušten u prodaju krajem rujna ove godine

 Tesla Optimus robot Izvor: Profimedia

Elon Musk otkrio je nove detalje o dugoočekivanom humanoidnom robotu Tesla Optimus. Izvršni direktor Tesle iznio je planove za nastavak razvoja inteligencije robota, kao i za dosljedno snižavanje njegove cijene nakon što izađe na tržište.

S fokusom na masovnu proizvodnju robota nakon lansiranja, Musk pretpostavlja da bi Optimus s vremenom mogao postati jeftiniji od automobila i glavni oslonac za kućanske poslove.

"Moći ćete kupiti robota svojim roditeljima kao rođendanski dar”, napisao je Musk.

 Tesla Optimus robot Izvor: Profimedia

U filmu za Teslin tradicionalni godišnji Dan investitora prikazana su dva robota kako pomoću električnog alata stavljaju ruku na trećeg robota. Robot Optimus maknuo je ruku s testnog postolja, podigao je i nosio do radne stanice gdje je drugi robot radio na trećem. Dva robota pokazala su svoje spretne prste i palčeve.

 Tesla Optimus robot Izvor: Profimedia

Prvotno nazvan Tesla Bot, Optimus je razvijen kako bi pomogao u borbi protiv sve većeg nedostatka radne snage pružajući potencijalnu alternativu fizičkim radnicima. Međutim, Musk tvrdi da će ovi roboti imati namjenu izvan industrijskog sektora za obavljanje kućanskih poslova.

“Tesla Bots su u početku razvijeni da zamijene ljude u ponavljajućim, dosadnim i opasnim zadacima, ali vizija je da služe milijunima kućanstava pri zadacima poput kuhanja, košnje travnjaka i brige za starije osobe", objasnio je izvršni direktor Tesle.

Opremljen nizom senzora za percipiranje svoje okoline, Optimus će moći identificirati objekte iz stvarnog svijeta i komunicirati s njima te se samostalno kretati.

Teslin robot Optimus trebao bi biti predstavljen na AI Dayu 30. rujna, nešto više od godinu dana nakon što su prvi put objavljeni planovi za projekt.

Možda će vas zanimati:

Najnovije