Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TREND KOJI OBOŽAVAMO: Znamo kako kupiti veće zadovoljstvo životom, a zna i Ashton Kutcher!

Autor promo

Kultura trenutnog zadovoljstva nešto je što smo prihvatili objeručke, svjesni da je vrijeme novi luksuz i da, štedeći svaku minutu u pretrpanom rasporedu, činimo puno za sebe. Evo kako to svatko može provesti u djelo u vlastitom domu…

 Ashton Kutcher Izvor: Profimedia

"Pravi luksuz je biti u mogućnosti posjedovati svoje vrijeme - moći prošetati, sjediti na svojem trijemu, čitati novine, ne odgovarati na poziv, ne biti pritisnut obvezama." Poznati glumac Ashton Kutcher nedavno se u svojem postu ovako osvrnuo na vrijeme, taj ograničeni 'resurs' našeg života i nešto što je danas, čini se, postalo – utimativni luksuz. Svi mi imamo 24 sata u danu i nitko, čak ni bogati Kutcher, ne može kupiti ni sekundu više vremena u danu. Suočeni s takvom spoznajom, mnogi sve češće traže načine kako u pretrpanom rasporedu uštedjeli vrijeme, kupujući tako i veće zadovoljstvo životom. Ovaj trend doveo je do niza novih proizvoda i usluga čiji je cilj pomoći ljudima da maksimalno iskoriste vrijeme i poboljšaju ukupnu kvalitetu života.

Tehnologija i njezin uspon jedan od najvećih pokretača trenda "vrijeme je novi luksuz". Ona je i stvorila kulturu trenutnog zadovoljstva, gdje ljudi očekuju da mogu dobiti ono što žele, kad to žele, bez čekanja ili po mogućnosti u što kraćem vremenu. I u tome nema apsolutno ništa loše, zar ne? Trgovine tako, primjerice, nude mogućnost online naručivanja i dostave na kućnu adresu; taxi aplikacije omogućuju ljudima jednostavno kretanja bez razmišljanja o vožnji i parkingu, brojni streaming servisi pružaju trenutni pristup širokom spektru zabave, no kako osloboditi prostor od obveza u vlastitom domu? Tehnologija! Od svih uređaja u domaćinstvu koje smo prigrlili, za mnoge je perilica posuđa bila revolucionarna, jer – osim vremena – štedi i vodu i energiju, a to je danas ultimativno. Perete li posuđe ručno potrošit ćete u prosjeku 75 litara vode, dok će perilica za isti posao utrošiti 10 litara.

 Perilica posuđa Gorenje UltraClean Izvor: gorenje

Više od 230 sati godišnje – toliko vremena u prosjeku uštedimo ako posuđe, umjesto ručno, peremo u perilici. Ako imate veliku obitelji i rado primate goste, brojka je i veća, jer posuđe još češće perete. To je zasigurno barem jedan sad dnevno ekstra slobodnog vremena, uz već spomenutu uštedu vode i energije.

Na što je važno obratiti pažnju prilikom kupnje perilice kako bismo uživali u više luksuza (vremena) u danu? SmartFlex ključna je stavka. Perilica posuđa Gorenje UltraClean u potpunosti se prilagođava potrebama kupca zahvaljujući različitim funkcijama koje posjeduju i fleksibilnom unutrašnjošću. Možete li zamisliti da ste domaćin obiteljske večere i da je posuđe korišteno za serviranje glavnog jela oprano do vremena kada je potrebno poslužiti desert? Brzi 20-minutni program s funkcijom SpeedWash oprat će vaše posuđe u rekordnom vremenu. Napredna senzorska tehnologija Gorenje UltraClean perilice prilagodit će program pranja posuđa i savršeno oprati posuđe – od čaša koje tek treba isplahnuti do zahtjevnijeg posuđa - uz optimalnu potrošnju vode i energije. A kompletno punjenje, pranje i sušenje posuđa puno je brže nego da ste ga oprali ručno.

 Perilica posuđa Gorenje UltraClean Izvor: gorenje

Perilice posuđa dizajnirane su za zaštitu osjetljivog posuđa i staklenog posuđa od lomljenja i ogrebotina, što vam može dugoročno uštedjeti novac. Osim toga, Gorenje UltraClean perilice posuđa osiguravaju dovoljno prostora za sve potrebe kupaca. Tri košare omogućavaju pranje do 16 servisa u isto vrijeme, a fleksibilna unutrašnjost nudi brojne mogućnosti slaganja posuđa i pribora.

Po završetku ciklusa pranja, vrata ove perilica posuđa automatski se otvaraju kako bi višak pare izašao van. Istovremeno u perilicu ulazi svjež zrak što, uz inovativnu SmartUltra Dry tehnologiju, omogućava da je oprano posuđe (u potpunosti osušeno - odlično rješenje za brzo sušenje uz malu potrošnju energije.

Gorenje UltraClean perilice posuđa imaju i program koji oponaša proces sterilizacije. Osmišljen je za obitelji s malom djecom, kojima je važno da bočice i drugi baby 'gadgeti' budu uvijek sterilni. Opcija 'extra hygiene' produžuje vrijeme pranja i povećava temperaturu za 5°C, što u kombinaciji s intenzivnim programom pranja znači da će temperatura pranja od 75°C uništiti većinu bakterija. Dakle, nema prokuhavanja bočica u kipućoj vodi ili kupnje posebnih sterilizatora na paru, jer sve odrađuje perilica posuđa. Ako znamo da roditelj dnevno u prosjeku ima samo 32 minute za sebe, sve što nam smanjuje 'to do' listu više je nego dobrodošlo.

 Perilica posuđa Gorenje UltraClean Izvor: gorenje

Kako se tehnologija nastavlja razvijati, a ljudski životi postaju sve dinamičniji, vjerojatno ćemo u budućnosti koristiti sve više toga što će nam omogućiti da maksimalno iskoristimo svoje ograničeno slobodno vrijeme. Gorenje tako, između ostalog, nastoji pojednostaviti život što je više moguće, stoga svaki kupac svoju novu perilicu posuđa Gorenje UltraClean može jednostavno povezati putem Wi-Fi i ConnectLife aplikacije sa svojim mobilnim uređajem. Putem aplikacije mogu se daljinski aktivirati programi i funkcije, primati obavijesti i upravljati uređajem. Još jedan način da pojednostavimo život! A kad nam to pođe za rukom i kad smo u mogućnosti rasteretiti se od obveza i posvetiti onome što 'hrani' našu dušu, zadovoljniji smo životom. Za sreću, dakle, nisu potrebne radikalne promjene; dovoljno je malo češće prigrliti novi luksuz današnjice – vrijeme. Uz kvalitetne pomagače, to je puno lakše nego što mislimo.

*Sadržaj nastao u suradnji s Gorenjem.

Najnovije