Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI PLUTAJUĆI JACUZZI NA SVIJETU: Samogrijaći i samočisteći hidromasažni čamac može biti vaš za 47.500 eura

Autor amadea kovač

Spacruzzi, samogrijaći i samočisteći hidromasažni čamac, dostupan je za kupnju i dolazi s ugrađenim kaminom

 Plutajući jacuzzi Spacruzzi Izvor: Profimedia

Ako volite ploviti, ali niste za ograničavanje kontakta s morem, plutajući jacuzzi mogao bi biti baš ono što vam treba. Naime, lansirano je plovilo Spacruzzi, a za njega je potrebno izdvojiti oko 50.000 dolara (oko 47.500 eura).

 Plutajući jacuzzi Spacruzzi Izvor: Profimedia

Tvrtka Spacruzzi osnovana je u Kaliforniji 2021., a njezin istoimeni proizvod je spoj hidromasažne kade i električnog čamca. Na web stranici se opisuje kao "samogrijaći, samočisteći čamac na električni pogon za hidromasažu koji dolazi u kompletu s kaminskom peći na plin".

Iako mnoge jahte ili brodovi dolaze u paketu s hidromasažnim kadama, gotovo cijeli volumen Spacruzzija ispunjen je vodom. Plovilo pokreće elektromotor koji osigurava četiri do pet sati plovidbe, ovisno o brzini i drugim čimbenicima. Sustav filtriranja cirkulira vodu kroz brod, a grije se ugrađenim plinskim kaminom koji ne ispušta štetne plinove u zrak ili more.

 Plutajući jacuzzi Spacruzzi Izvor: Profimedia

Spacruzzi je dug četiri metra i težak 545 kilograma te je dizajniran za jednostavan transport do odredišta na obali. U velikoj je mjeri prilagodljiv, a budući vlasnici mogu napraviti plovilo po svojim specifikacijama što se tiče boje, metala i drva. Dodatne izmjene uključuju zaštitu od sunca, podvodna svjetla, plutajuće nosače pića i dodatke. 

 Plutajući jacuzzi Spacruzzi Izvor: Profimedia

Osim privatnih kupnji, tvrtka djeluje i po business-to-business modelu, nudeći Spacruzzi tvrtkama za iznajmljivanje plovila i sličnim organizacijama. Cijena plutajućeg jacuzzija počinje od 48.900 dolara, ali može se povisiti ovisno o izmjenama, a izgradnja i isporuka mogu potrajati i do 120 dana.

Možda će vas zanimati:

Najnovije