Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREDSTAVLJEN JE NAJVEĆI LAPTOP NA SVIJETU: Težak je 45 kilograma, a YouTuberi su ga sami izradili

Autor amadea kovač

YouTuberi Evan i Katelyn predstavili su vjerojatno najveći laptop na svijetu koji su sami izradili

 Najveći laptop na svijetu Izvor: Profimedia

Američki YouTuberi Evan i Katelyn predstavili su DIY laptop za koji tvrde da je najveći na svijetu. Kako su otkrili u videu, htjeli su veći zaslon od onog 14-inčnog koji je uobičajen za današnje laptope.

Prijenosno računalo ima monitor dijagonale 43 inča, a teško je oko 45 kilograma. Uređaj ima robusne metalne tračnice kako bi se stvorila šarka industrijske snage i spriječilo da poklopac padne i poklopi ruke. Zaslon se podiže, spušta i zaključava u željenom položaju zahvaljujući podesivim polugama za zatezanje.

 Najveći laptop na svijetu Izvor: Profimedia

Nakon što su se Evan i Katelyn odlučili za primarni hardver, s 3D printerom isprintali su plastične dijelove, rezali drvo, dizajnirali logotipe i spajali razne dijelove.

 Najveći laptop na svijetu Izvor: Profimedia

Tipkovnica je mehanička, a ugrađen je i touchpad tvrtke Redragon, koja proizvodi hardvere za gaming industriju. Unutrašnji dijelovi prijenosnog računala su preuzeti iz Intel NUC 11 mini stolnog računala.

 Najveći laptop na svijetu Izvor: Profimedia

Ugrađene su dvije baterije snage od 150 W za napajanje velikog ekrana, mini računala i ostalog hardvera. Laptop ima RGB LED osvjetljenje sa svih strana kao završni detalj.

Možda će vas zanimati:

Najnovije