Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MIXED I VIRTUAL REALITY U JEDNIM NAOČALAMA: Lagan, snažan i svestran uređaj savršen za igranje, fitness i produktivnost

Autor Krunoslav Ćosić

VR naočale VIVE XR Elite podižu svestranost na višu razinu.

 VR naočale HTC VIVE XR Elite Izvor: Profimedia

HTC VIVE XR Elite su naočale koje kombiniraju mogućnosti Mixed Reality (MR) i Virtual Reality (VR) u jednom kompaktnom kućištu. To je lagan, snažan i vrlo svestran uređaj savršen za igranje, fitness, produktivnost i više.

VIVE XR Elite uključuje RGB kameru u punoj boji i praćenje ruku, što omogućuje potpuno novu dimenziju MR scenarija. To može uključivati igranje igrica u kojima likovi trče po vašem namještaju, preklapanja u stvarnom vremenu na glazbenim instrumentima kao što je klavir kako biste mogli učiti svirati pa čak i posjedovanje vrhunske radne stanice s višestrukim virtualnim zaslonima dok još uvijek možete koristiti svoj stvarni svijet tipkovnica i miš.

 VR naočale VIVE XR Elite mogu se jednostavno povezati s računalom Izvor: Profimedia

Nove VR naočale omogućuju najveći izbor HTC VIVE naslova za lansiranje ikada, sa 100 novih komada MR i VR sadržaja koji stižu – od novih igara do klasika. To uključuje Demeo, Hubris, YUKI, Maestro: The Masterclass, Les Mills Body Combat, FigminXR, Unplugged: Air Guitar, Finger Gun i još mnogo toga. Nakon lansiranja stići će još više sadržaja, kao što je Everslaught: Invasion, a kasnije tijekom godine pune MR igre poput Eggscapea.

VIVE XR Elite može se jednostavno povezati s računalom putem USB-C za pristup PCVR sadržaju s VIVEPORT-a i Steama i podržava bežični PC streaming preko WiFi-ja ili najnovije generacije - WiFi 6E s niskom latencijom i izvrsnom grafikom.

Možete čak i bežično prenositi sadržaj s kompatibilnog Android telefona na VIVE XR Elite, što otvara cijeli novi svijet zabave. S naočalama ćete uživati u gledanju na vlastitom osobnom kino platnu od 300 inča. To uključuje sadržaj usluga kao što su Netflix i Disney+ ili igrica kao što je Fortnite, a možete povezati i Bluetooth kontroler sa svojim telefonom za potpuno iskustvo igranja.

Snažan, svestran, sve-u-jednom XR

VIVE XR Elite podiže svestranost na višu razinu. Ima elegantan modularni dizajn koji se lako može transformirati u oblik naočala - jednostavno uklonite bateriju i postavite VIVE XR Elite jastučiće na sljepoočnice. Promijenite fizičku konfiguraciju za bilo koju situaciju u kojoj se nalazite, bilo kod kuće, u uredu ili dok putujete zrakoplovom.

 VR naočale HTC VIVE XR Elite Izvor: Profimedia

Redizajnirana šarka omogućila je da produženi krakovi VIVE XR Elite pokrivaju vašu glavu baš kao prednja i stražnja strana tradicionalnog višenamjenskog uređaja. Na desnoj strani nalazi se USB-C spojni kabel koji možete priključiti u izvor napajanja poput baterije ili zrakoplovnog sjedala.

Intuitivno upravljanje s preciznim praćenjem

S četiri široke FOV kamere, iznimnom prostornom preciznošću, senzorom dubine, praćenjem ruke i kapacitivnim senzorom za pokrete vaših prstiju na kontrolerima programeri imaju puno opcija za uključivanje u VR i MR sadržaj za točne pokrete kako bi poboljšali vaše cjelokupno iskustvo.

VIVE XR Elite ima i fizičke kontrolere i praćenje ruku kako bi se postigla vrlo važna točnost tijekom igranja, za produktivnost, pa čak i za učenje scenarija. VIVE Wrist Tracker također je kompatibilan za pružanje poboljšanog praćenja ruke ili se može pričvrstiti na objekte koje želite pratiti u XR-u.

Kompaktan dizajn

Vizualni dojam je oštar sa širokim vidnim poljem od 110 FOV, 4K rezolucijom što rezultira oštrom slikom koja radi glatkom brzinom osvježavanja od 90 Hz. VIVE XR Elite ima podesive leće tako da možete skinuti naočale i uživati u jasnoj slici uz veću udobnost. Pronađite svoje savršeno mjesto bez potrebe za uklanjanjem slušalica, s ugrađenim fino podesivim IPD klizačem postavljenim s vanjske strane naočala.

Pronađite savršenu ravnotežu udobnosti i performansi uz kompaktan dizajn VIVE XR Elite. Cijeli uređaj teži samo 625 g uključujući bateriju koja je smještena straga radi ravnoteže i zakrivljena je za optimalnu udobnost te pruža do dva sata pune XR upotrebe.

 VR naočale HTC VIVE XR Elite Izvor: Profimedia

Baterija se može ukloniti i zamijeniti bez prekida rada tako da možete nastaviti bez obzira mijenja li se na drugi izvor napajanja ili na drugu bateriju. Ima 30-vatno brzo punjenje i puni se putem USB-C napajanja.

Također ima uklonjivu brtvu od tkanine spojenu magnetima za jednostavno čišćenje ili zamjenu za novu. Zvučna pozornica poboljšana je dodavanjem većih zvučnika koji omogućuju imerzivno uranjanje s poboljšanim basom, balansom i usmjerenim zvukom koji doprinosi boljoj jasnoći u bilo kojem XR iskustvu, bez potrebe za oslanjanjem na vanjska rješenja.

Ekološko pakiranje je 99,9% papir, napravljeno od 99% recikliranih materijala i 100% se može reciklirati. HTC VIVE XR Elite košta 1399 eura i već je dostupno za prednarudžbu diljem svijeta putem vive.com i ovlaštenih trgovaca. Procjenjuje se da će isporuke prednarudžbi početi krajem veljače. VIVE XR Elite dolazi s dva kontrolera i baterijom.

Najnovije