Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REVOLUCIJA U SVIJETU AUTOMOBILSKIH GUMA: Testiran je bezzračni model koji se ne može probušiti

Autor amadea kovač

Bezzračne gume nastale u suradnji tvrtki Bridgestone i Idemitsu Kosan su ekološki prihvatljive i ne mogu se probušiti

 Bezzračna automobilska guma Izvor: Profimedia

Tvrtka Bridgestone u suradnji s tvrtkom za goriva Idemitsu Kosan testira bezzračnu automobilsku gumu "Air Free Concept" na kompaktnom električnom vozilu u Japanu s ciljem daljnjeg razvoja gume u bliskoj budućnosti. 

 Bezzračna automobilska guma koju testiraju tvrtke Bridgestone i Idemitsu Kosan Izvor: Profimedia

Testiranje će omogućiti njihovo korištenje u stvarnom svijetu. Cilj ovih guma je eliminirati potrebu za održavanjem kao što je provjera tlaka, a sadrži "posebno oblikovane žbice" od smole na gumama koje skaču i koje ne moraju biti napuhane zrakom. Gume apsorbiraju neravnine i rupe na prometnicama za podupiranje opterećenja, dok se gumena površina može obnoviti.

Osim toga, koriste novorazvijenu smolu koja se može reciklirati, čemu pridonose održivosti. Također, tvrtka za goriva Idemitsu Kosan promiče održivost kroz inovacije i rješenja za recikliranje resursa.

 Bezzračna automobilska guma koju testiraju tvrtke Bridgestone i Idemitsu Kosan Izvor: Profimedia

Gume su ekološki prihvatljive i ne mogu se probušiti, što doprinosi smanjenju rizika od zaustavljanja vozila. Dvije tvrtke planiraju provesti daljnja zajednička testiranja u budućnosti, s ciljem ugradnje guma na ultrakompaktno električno vozilo koje je trenutno u razvoju i koje će koristiti Idemitsu Kosan.

Možda će vas zanimati:

Najnovije