Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BARBIE LOOKOVI KOJE POTPISUJU LUKSUZNE MODNE KUĆE: Izdanja s potpisom Versace, Pucci, Moschino, Balmain, Schiaparelli...

Autor Martina Rafaeli

Zvijezda filma Margot Robbie svakim je lookom oživjela čarobni svijet najpopularnije lutke te ukazala koliko industrija visoke mode obožava ovaj lik

 Margot Robbie u ulozi Barbie Izvor: Profimedia

Ovog ljeta na svijet više ne moramo gledati kroz ružičaste naočale jer je zahvaljujući popularnosti filma ‘Barbie’ redateljice Grete Gerwig, koji je u svjetska kina došao 19. srpnja, zavladala je prava ružičasta manija. Glavne uloge u filmu tumače Margot Robbie i Ryan Gosling, a u moćnom glumačkom postavu još su Will Ferrell, Dua Lipa, Helen Mirren, America Ferrera, Nicola Coughlan, Emma Mackey i Michael Cera.

 Barbie film ljeto 2023 Izvor: Profimedia


A ako imate osjećaj da je Barbie posvuda, u pravu ste, jer zahvaljujući ponajprije progresivnoj kampanji i bezbrojnim suradnjama s brendovima i platformama, od ružičaste Barbie kuće u prirodnoj veličini u Malibuu dostupne na Airbnbu do fashion i lifestyle linija proizvoda kojima ne mogu odoljeti nostalgičari, ali ni pripadnici generacije Z. No za neke od najuvjerljivijih marketinških poteza zaslužna je upravo zvijezde filma Margot Robbie.

 Margot Robbie (Barbie) i Ryan Gosling (Ken) Barbie film Izvor: Profimedia


Slavna Margot učinila je Barbie svijet stvarnim i prije nego što je dospio u kino dvorane zahvaljujući prije svega modnim odabirima u kojima je odradila turneju vezanu uz promociju filma. Besprijekorne glamurozne Barbie stylinge potpisuju stilist Andrew Mukamal i dizaj­nerica kostima Jacqueline Durran, koji su zaslužni za oživljavanje slavnih izgleda ove popularne lutke tvrtke Mattel tijekom desetljeća.

 Margot Robbie u ulozi Barbie
Moschion je oživio outfit Sparkling Pink Barbie iz 1964.
Izvor: Profimedia

 Margot Robbie u ulozi Barbie Izvor: Profimedia

Modne su kombinacije posebne kada se zna da su nastale u suradnji stilističkog tima i luksuznih haute couture modnih kuća koje su s veseljem prihvatile mogućnost suradnje te otvorile arhive kako bi se neki kultni komadi izradili u skladu s modnim dekadama.

Od izdanja s potpisom Atelier Versace, Pucci, Chanel, Moschino, Hervé Legér, Balmain do Schiaparellijeva crnog izdanja za look Solo in the Spotlight iz 1960., Barbie potvrđuje koliko industrija visoke mode obožava ovaj lik.

 Margot Robbie u ulozi Barbie
The Original Barbie, dva modna izdanja omiljene lutke 1959. za Margot Robbie na turneji potpisuje Atelier Versace
Izvor: Profimedia

 Margot Robbie u ulozi Barbie Izvor: Profimedia

 Margot Robbie u ulozi Barbie
Look Earring Magic Barbie u kojije slavna lutka bila odjenuta 1992. za stvarnu Barbie potpisuje Moschino
Izvor: Profimedia

 Margot Robbie u ulozi Barbie
Margot Robbie odlično nosi i look iz 1992. Totally Hair Barbie, a koji je za turneju kreirao Pucci
Izvor: Profimedia


Barbie (Margot Robbie) na svakom koraku pomno isplanirane turneje živjela je viziju kojom je Ruth Handler, izumiteljica slavne lutke, odredila put slave Barbie, a temelji se na ideji da je moda glavni razlog atraktivnosti ove lutke, bez obzira na uloge koje ima.

Svi koji su se igrali ovom lutkom prisjetit će se da je Barbie svojim modnim komadima bila razlog i njihovih prvih modnih koraka. Ona je pokazala da možemo učiniti sve i preuzeti bilo koju ulogu, čak i u ružičastim izdanjima, što je važan dio komunikacije prema mlađim generacijama kojima je ovo možda prvi susret s Barbie svijetom.

 undefined
Za Pink and Fabulous Barbie, look iz 2015. na premijeri je zaslužan Valentino
Izvor: Profimedia

 Margot Robbie u ulozi Barbie
Odličan outfit inspiriran Barbie lookom Solo in the Spotlight iz1960. potpisuje Schiaparelli
Izvor: Profimedia

 Margot Robbie u ulozi Barbie
Margot Robbie savršeno je oživjela look Enchanted Evening Barbie iz 1960. zahvaljujući haljini s potpisom Vivienne Westwood
Izvor: Profimedia

 Margot Robbie u ulozi Barbie Izvor: Profimedia

A trend koji nije nov ali je sada zahvaljujući svemu spomenutom itekako prisutan je barbiecore. Ukratko, to je trend koji odražava svijet Barbie lutke, pokazuje kako nositi ružičasto, ali i kako steći samopouzdanje i uživati u sreći, što je mnogima i privlačno i vrlo prihvatljivo.

 Margot Robbie (Barbie) i Ryan Gosling (Ken) Barbie film
Margot Robbie (Barbie) i Ryan Gosling (Ken) još na snimanju filma oduševljavali su usklađenim modnim izdanjima, što je uvelike pridonijelo popularnosti filma
Izvor: Profimedia


No treba istaknuti da Margot Robbie nije jedina u čijim smo modnim poslasticama uživali i prije premijere filma. Ryan Gosling, America Ferrera, Issa Rae, Ken i ostale Barbike odlično su iznijeli temu filma te oduševili modnim lookovima i potvrdili da je barbiecore više od prolaznog trenda. Zato što drugo reći do - Let’s go Barbie!

Najnovije