Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 NAJSKUPLJIH PARFEMA NA SVIJETU: Pakiranja su umjetnička djela, a miris nezaboravan

Predstavljamo sedam najskupljih parfema iz cijelog svijeta, od skupog do najskupljeg, osmišljenih da vas zauvijek zavedu.

 7 najskupljih parfema na svijetu Izvor: pexels

Dobar parfem ne znači samo lijep miris, nego i produžetak vaše osobnosti. Kažu da je miris jedno od naših najjačih osjetila, a pravi parfem ostavlja dojam koji se ne zaboravlja lako. Imajući to na umu, predstavljamo sedam najskupljih parfema iz cijelog svijeta, i to od skupog do najskupljeg, osmišljenih da vas zauvijek zavedu.

Hermès 24 Faubourg, 1500 dolara

Kada čujete riječ Hermès, sigurno najprije pomislite na elegantne kožne torbice, vrhunske satove i nakit. No ova modna kuća u svom portfelju ima i nekoliko renomiranih parfema. Parfem Hermes 24 Faubourg nazvan je po adresi vodeće pariške trgovine. U prodaju je pušteno samo 1000 bočica ovog ultra rijetkog parfema, a svaka je izrađena od prekrasnog St. Louis kristala i sadrži ljupke mirisne note cvijeta naranče i vanilije.

 Hermès 24 Faubourg parfem Izvor: hermes

Clive Christian No. 1, 2150 dolara

Clive Christian, jedan od vodećih svjetskih dizajnera, poznat je po prekrasnim, vrlo elegantnim kuhinjama. Isti osjećaj za stil prenio je i u svijet parfema kad je 2001. ponudio ekskluzivno izdanje Clive Christian No.1. Parfem je dostupan u dva linije - za muškarce i žene, a dolazi u prekrasnoj bočici od ručno izrađenog kristala s vratom od sterling srebra presvučenog 24-karatnim zlatom.

 Clive Christian No 1 parfem Izvor: clive christian

Chanel Grand Extrait, 4200 dolara

Nastao 1921. godine u suradnji Coco Chanel i parfimera Ernesta Beauxa, Chanel Grand Extrait ima vrlo visok pedigre u svijetu vrhunskih mirisa. Sama je boca remek-djelo dizajna, na prvi se pogled čini prilično jednostavnom, ali u njoj se krije nekoliko slojeva umjetničke složenosti.

 Chanel Grand Extrait parfem Izvor: Chanel

Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes, 6800 dolara

Proizvođač kristala s nevjerojatnom reputacijom dugom gotovo 300 godina, Baccarat je u svijet mirisa ušao devedesetih godina prošlog stoljeća. Rezultat je bio jedan od najskupljih parfema na svijetu, a u prodaju su bile puštene samo tri bočice. Možda ne treba čuditi što je upravo izgled bočica njihov glavni prodajni adut: piramidalnog su oblika i izrađene od ručno obrađenog kristala s čepom od ametista.

 Baccarat Les Larmes Sacrees de Thebes parfem Izvor: baccarat

Clive Christian No. 1 Imperial Majesty, 12.722 dolara

Broj jedan je drugi parfem Clivea Christiana na ovom popisu i nalazi se na trećem mjestu trenutačno najskupljih mirisa na svijetu. Parfem je izradio poznati britanski parfimer Roja Dove i sadrži aromatičnu cvjetnu mješavinu koja uključuje ulje ruže, jasmin i tahićansku vaniliju. Dizajn boce savršeno odgovara nazivu parfema, a vrat je ukrašen 18-karatnim zlatom i 5-karatnim dijamantom.

 Clive Christian No. 1 Imperial Majesty parfem Izvor: clive christian

DKNY Golden Delicious, milijun dolara

Donedavno najskuplji parfem na svijetu, ovo posebno izdanje Golden Deliciousa jedino je takvo na svijetu. Parfem je dizajniran u dobrotvorne svrhe, a sav prihod od njegove prodaje doniran je humanitarnoj organizaciji Action Against Hunger posvećenoj okončanju gladi u svijetu. Organizacija pomaže pothranjenoj djeci i osigurava pristup vodi i hrani ugroženim zajednicama. Parfem je rezultat više od 1500 sati mukotrpnog rada draguljara jer boca sadrži 2909 dragih kamena, uključujući 2700 bijelih dijamanata, 183 žuta safira, Cabochon safir iz Šri Lanke, tirkizni Paraiba turmalin iz Brazila, četiri dijamanta rezana u obliku ruže i 15 brušenih ružičastih dijamanata iz Australije.

 DKNY Golden Delicious parfem Izvor: DKNY

Shumukh, 1,29 milijuna dolara

Predstavljen u ožujku 2022. u Armani Ballroomu, velikoj dvorani u sklopu najviše zgrade na svijetu zvane Burj Khalifa, Shumukh je zadivljujuća kombinacija sastojaka koja uključuje indijski agar, sandalovinu, mošus, tursku ružu i nekoliko drugih koji nisu objavljeni.

 Shumukh parfem Izvor: Shumukh

Parfem je dizajnirao Asghar Adam Ali, ugledni parfimer iz Dubaija. Pakiranje je umjetničko djelo i sadrži kožnu vitrinu visoku gotovo dva metra koja se otvara kako bi otkrila bocu ukrašena simbolima baštine Ujedinjenih Arapskih Emirata: od zlata izlivena tri propeta arapska punokrvna konja, tri srebrne školjke s pravim biserima, a tu su i tri ruže u ružičastom zlatu i dijamantnoj prašini te maleni globus sa zlatnim kontinentima. Tri mramorna stupa uzdižu se od podnožja do zlatne kupole na kojoj sjedi zlatni sokol optočen dijamantima. Nepotrebno je reći da trenutačno postoji samo jedna boca, što je čini iznimno rijetkom i bez sumnje će joj vrijednost s vremenom samo rasti.

Možda će vas zanimati:

Najnovije