Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZLATNI NAKIT NIKAD NIJE BIO PRIVLAČNIJI: Najljepši komadi koji odlično pristaju svakoj kombinaciji

Autor Native Story tim

Iako su se trendovi u svijetu nakita uvijek mijenjali, u svakom modnom razdoblju pronaći ćemo jedan zajednički element među najpoželjnijim modelima nakita – zlato

 Freywille zlatni nakit Izvor: Ante Odak

Istovremeno elegantan i efektan, nakit se oduvijek isticao kao omiljeni detalj u modnom svijetu koji oplemenjuje svaku odjevnu kombinaciju te otkriva dio našeg modnog senzibiliteta, osobnog stila i karaktera. Baš poput drugih modnih dodataka, nakit se mijenjao kroz vrijeme. Od ekstravagantnih komada nakita optočenih draguljima do jednostavnosti minimalizma, različite modne dekade donijele su nam različite trendove u svijetu nakita. No, iako su se trendovi u svijetu nakita uvijek mijenjali, u svakom modnom razdoblju pronaći ćemo jedan zajednički element među najpoželjnijim modelima nakita – zlato.


Neodoljivi sjaj zlata

Poseban sjaj zlata prepoznali su još stari Egipćani, a jednako privlačan ostao je sve od danas. Uz njegov neodoljivi sjaj, njegova dugotrajnost i izdržljivost razlozi su zbog kojih nas je zlato oduvijek privlačilo i zbog kojih su se nakit i drugi ukrasni predmeti često izrađivali od zlata.

Najpoželjniji komadi nakita još uvijek se izrađuju od zlata, a u posljednjih nekoliko godina kao najpopularniji trend iz svijeta nakita istaknulo se žuto zlato.

 Freywille zlatni nakit Izvor: Ante Odak

Veliki povratak žutog zlata

Modne 2010-te obilježio je minimalizam inspiriran skandinavskim stilom, dizajnom i estetikom. Baš poput odjevnih komada koji su bili lišeni raskošnih dekoracija i uzoraka, u svijetu nakita kao najpoželjniji isticali su se decentni komadi nakita poput sitnih naušnica, tankog prstenja i delikatnih ogrlica s minijaturnim privjescima koji su se tek suptilno isticali unutar trendi kombinacija. Početak nove dekade donio je veliki preokret u modnom svijetu i stvorio zanimljivu igru novih modnih trendova s fokusom na individualizam.
Nakon jednostavnosti minimalizma, početak 2020-ih proljeće donosi veliki povratak raskošnijih odjevnih komada i detalja koji su unijeli pravo osvježenje i stvorili zanimljivu igru novih trendova u modnom svijetu, ali i svakodnevnim kombinacijama. Što se nakita tiče, pažnju ponovno plijeni upečatljivi nakit s naglaskom na komade nakita od sjajnog žutog zlata.

Pronašli smo neke od najljepših i najposebnijih komada zlatnog nakita koji će se savršeno uklopiti u svaku garderobu za 2023. godinu, ali koje ćete nositi godinama nakon.

 Freywille zlatni nakit i Elena Dizdar Izvor: Ante Odak

Najljepši i najposebniji zlatni nakit

Potraga za najljepšim i najposebnijim zlatnim nakitom odvela nas je u kolekciju bečkog brenda nakita FREYWILLE. Svaki komad FREYWILLE nakita na najljepši način spaja sjaja zlata, raskošne elemente umjetničkih djela i zanimljive oblike. Jedinstvena je to kombinacija koja ovaj brend nakita čini prepoznatljivim, a svaku njegovu kreaciju statement modni dodataka koji se lako uklapa u svaku odjevnu kombinaciju.
Ove sezone, u središtu FREYWILLE kolekcije i naše pažnje istaknula se ekskluzivna 18kt gold&diamonds edicija kolekcionarske vrijednosti.

Zašto je ekskluzivna 18kt gold&diamonds edicija toliko posebna?

 Freywille zlatni nakit Izvor: Ante Odak

Zlatni nakit na FREYWILLE način

Svaki komad nakita ove najluksuznije FREYWILLE edicije finom obradom i formiranjem jedinstvenih 18 karatnih zlatnih okvira na koje se polaže umjetnički oslikan emajl izrađen autentičnom FREYWILLE tehnikom emajliranja.

Od davne 1951.godine iz bečkog FREYWILLE ateljea nam stižu jedinstvene kreacije čarobnih boja i savršene ručne izvedbe koje ujedinjuju autentičnu tehniku finog emajliranja i najljepša remek-djela majstora slikarstva. Autentična FREYWILLE tehnika emajliranja proizlazi iz tradicionalnog ručnog oslikavanja nakita iz 18. stoljeća kada se svaka boja nanosila pojedinačno te posebno pekla na točno određenoj visokoj temperaturi. Emajliranje je vrhunsko zanatstvo koje zahtjeva stopostotnu preciznost jer pogrešno vrijeme ili temperatura pečenja dovode do pucanja emajla pa se zato potkraj 18. stoljeća odustalo od izvorne tehnike, a umjetnički radovi bili su preskupi. Međutim, FREYWILLE otkriva i uspješno usavršava inovativnu tehniku fuzije18 karatnog zlatnog praha s emajlom čime se postiže iznimna postojanost i sjaj svakog komada nakita. Danas su FREYWILLE nakit i način njegove izrade zaštićeno kulturno dobro grada Beča.

Kako bi se svakom vlasniku ovog posebnog nakita garantirala potpuna ekskluzivnost, svaki komad iz 18kt gold&diamonds edicije nosi poseban serijski broj.

 Freywille zlatni nakit Izvor: FREYWILLE

 FREYWILLE 18kt&diamonds Hommage à Vincent van Gogh Éternité prstenje

Zlatni nakit koji svaku kombinaciju čini posebnijom

Iako je svaki komad nakita iz FREYWILLE ekskluzivna 18kt gold&diamonds edicija iznimno vrijedan i poseban, istovremeno, radi se o nakitu koji je kreiran za nošenje i koji se lako uklapa u svaku odjevnu kombinaciju – od onih svečanih outfita kojima će dati dodatnu dozu sjaja do jednostavnih svakodnevnih outfita u kojima će komadima poput bijelog T-shirta i traperica dati onaj poseban pomak.

Uz nakit od 18kt zlata i dijamanata, u FREYWILLE ekskluzivnoj 18kt gold&diamonds ediciji možete pronaći i nekoliko komada nakita od bisera koji donose elegantan odgovor na aktualan trend bisernog nakita. FREYWILLE nakit s biserima je modni dodatak koji će posebno dobro pristajati odjevnim komadima u crnoj boji, bilo da govorimo o modernom izdanju crnog odijela ili maloj crnoj haljini.

U nastavku donosimo neke od naših favorita, a sve limitirane FREYWILLE kreacije možete razgledati i isprobati isključivo u ekskluzivnim FREYWILLE buticima, a među kojima je i FREYWILLE butik u Zagrebu, Preradovićeva 2. Za više informacija istražite i FREYWILLE online butik na freywille.com ili posjetite Facebook stranicu Freywille.

 Freywille zlatni nakit Izvor: FREYWILLE

 FREYWILLE 18kt&diamonds Hommage à Claude Monet Orangerie privjesak i prsten

 Freywille zlatni nakit Izvor: FREYWILLE

FREYWILLE 18kt&diamonds Hommage à Vincent van Gogh L'Amandier Rouge Éclat naušnice i prsten

 Freywille zlatni nakit Izvor: FREYWILLE

FREYWILLE 18kt&diamonds Hommage à Gustav Klimt Inspired by portrait of Adele Bloch-Bauer prsten i privjesak

Model: Elena Dizdar

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom FREYWILLE.

Najnovije