Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO PREPOZNATI LAŽNE DIZAJNERSKE TORBE? Savjetima profesionalaca do originalnih ulova

Second hand tržište luksuznih torbi cvjeta pa je važno znati na što obratiti pažnju ako želimo kupiti originalnu dizajnersku torbu a ne super fejk

 Dizajnerske torbe Fendi Izvor: Profimedia

Dizajnerske torbice su apsolutni trend. Od modela koje opisujemo kao modne klasike, poput Hermèsove Birkin, Chanelove 2.55 ili Diorove Saddle torbe, do onih trendi nešto prihvatljivijih modela. Ali na velikom tržištu uvijek se javlja problem kupnje privlačnih dizajnerskih modela po povoljnijoj cijeni jer načelno to nije moguće osim ako ne govorimo o fake, lažnim, krivotvorenim modelima, posebno zato što je tržište "super falsifikata" izuzetno moćno baš kao što i danas tržište luksuznih torbi privlači sve veći broj kupaca.

 Dizajnerske torbice Dior Izvor: Profimedia


S obzirom na to da mnogi od nas sada žele kupiti rabljene luksuzne torbe ključno je znati što na što treba paziti, kako prepoznati lažnu torbicu.

Provjerite težinu i miris

Ako kupujete fizički a ne online, kvaliteta kože i šavova bit će ključni trag u provjeri radi li se o originalu ili ne. Obavezno uzmite u obzir težinu torbice, čak i kako miriše. “Osjetite težinu artikla, dodir materijala”, savjetuje Hunter Thompson, direktor provjere autentičnosti i usklađenosti robne marke u The RealRealu. "Jaki kemijski mirisi su red flag", dodaje.

 Dizajnerske torbe Hermes Izvor: Profimedia

Sve je u detaljima

Kao i kod mnogih stvari u životu, detalji su sve. Ako kupujete online, provjerite jesu li fotografije visoke kvalitete i uključuju krupni plan artikla. „Pokazuju li dovoljno detalja koji uključuju mogućnost pregleda teksture kože, sjaj, metalne dijelove, logotip oznake i slično?" savjetuju profesionalci. Usporedite sve te elemente kao i unutrašnjost torbe s fotografijama originalnog modela na web stranicama brendova.

 Dizajnerske torbe Fendi
Fendi
Izvor: Profimedia

Potražite originalnu kutiju, vrećicu za pohranu torbe i certifikat

Provjerite dolazi li uz torbu originalna kutija, vrećica za pohranu i certifikat – i provjerite jesu li originalni. "Često se sve te lažne Hermès torbe prodaju s Hermès potvrdama autentičnosti ali Hermès ne daje nikakve potvrde", navodi Laurie Mestchersky, voditeljica odjela ručnih torbi na ReSee-u.

Cijena je važna

Iako svi volimo povoljne cijene, važno je znati da prihvatljive cijene za pojedine top modele alarmiraju da se radi o fake torbi. "Nema povoljne cijene kada su u pitanju luksuzne torbe", ističe Mestchersky. "Možete pronaći bolje cijene za torbe koje su ispod radara ili koje trebaju popravak, ali ako kultni komad ima super nisku cijenu, nešto nije u redu."

 Dizajnerske torbe Chanel Izvor: Profimedia


Vintage krivotvorine lakše je uočiti

Kada je riječ o vintage torbama, krivotvorine je obično lakše uočiti budući da kvaliteta krivotvorina u to vrijeme nije bila tako dobra. “Vintage krivotvorene torbe često su očitije; mnogi modeli ne izgledaju dobro zbog jeftinijih materijala i konstrukcije,” komentira Thompson.

 Dizajnerske torbe Jacquemus Izvor: Profimedia

Prepustite to stručnjacima

Ako ste u nedoumici, kupujte od provjerenog izvora koji nudi jamstvo autentičnosti. "eBayevi autentifikatori provjeravaju autentičnost, kvalitetu materijala i potvrdu serije te koriste metode za pregled logotipa marke, lanaca, patentnih zatvarača i kopči, analiziraju gravuru i provjeravaju šavove", za britanski Vogue ističe Keith Metcalfe, direktor kategorije luksuza na eBay UK.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije