Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODGOVARAMO NA 5 PITANJA O GUCCI TORBICAMA: Proizvodi koji su odraz najboljeg od pojma 'Made in Italy'

Autor Martina Rafaeli

Neodoljivi modeli torbica privlače kako dizajnom i kvalitetom tako i činjenicom da su to predmeti vrijedni investicije

 Gucci torbe Izvor: Profimedia

Brojne su priče o povijesti Guccija, ali za istaknuti je kako je brend pokrenut kao mala trgovina kožne galanterije i prtljage 1921. godine u Firenci. Nakon što je radio kao portir u Londonu u hotelu Savoy, Guccio Gucci bio je inspiriran glamuroznom prtljagom bogatih i slavnih i to toliko da se vratio u Italiju kako bi pokrenuo vlastitu proizvodnju.

 Gucci torbe Izvor: Profimedia

Od samog početka Gucci proizvodi su bili odraz besprijekornog umijeća lokalnih obrtnika, pa ne čudi da Guccijevim torbicama nije trebalo dugo da postanu tražena roba. Godine 1947. Gucci Bamboo torba se pojavila u rukama Ingrid Bergman u filmu Viaggio in Italia, 1961. godine model torbe Fifties Constance preimenovana je u The Jackie, u čast američke prve dame koja je popularizirala model. A 1980-ih princeza Diana je noseći model Gucci Diana dodatno učvrstila popularnost brenda.

Svoj status Gucci torbe snažno drže i danas, cijena modela ovise o modelu, materijalu i veličini, dostupne su po cijeni od nekoliko stotina do nekoliko tisuća eura. Najpopularnije Guccijeve torbe, poput legendarne Gucci Jackie, imaju cijenu oko 5000 eura dok limitirana serija modela nastala kao rezultat kolaboracije s Harryjem Stylesom doseže cijenu i do 6500 eura.

Gdje se proizvode Gucci torbe?

Ovaj brend u potpunosti definira značenje oznake Made in Italy. Gucci torbe se proizvode u Italiji, u Pratu, gradiću izvan Firence, gdje se nalazi i sjedište brenda. Grad je poznat po svojoj industrijskoj četvrti specijaliziranoj za proizvodnju luksuzne kožne galanterije. Iznimka od ovog pravila su Guccijevi satovi, od 1972. tvrtka proizvodi svoje satove u Švicarskoj u La Chaux-de-Fonds.

 Gucci torbe Izvor: Profimedia

Jesu li Gucci torbice kvalitetne?

Da, Gucci torbice i torbice smatraju se kvalitetnima, one koje su ručno rađene te iza kojih stoji brend koji ima dugu povijest talijanske izrade. Osim toga, Gucci nabavlja samo vrhunske materijale, kao što je teleća koža vrhunske kvalitete.

 Gucci torbe Izvor: Profimedia


Koja je najprepoznatljivija Gucci torba?

Dok je svaka Gucci torba zaslužila svoje mjesto u povijesti mode, jedna od najprepoznatljivijih Guccijevih torbica je Gucci GG Marmont Matelassé torba za rame. Ova torba ima legendarni dvostruki G logo i prošiveni matelassé uzorak, koji je postao prepoznatljiv stil brenda.

 Gucci torbe Izvor: Profimedia

Koja je Gucci torba najbolja investicija?

Činjenica je da tržište preprodaje znakovito raste Guccijeve torbe upravo su primjer pametne investicije. I dok je teško odrediti koja je Gucci torba najbolja investicija, nekoliko Gucci torbi pokazalo se da zadržavaju svoju vrijednost ili čak povećavaju vrijednost tijekom vremena, poput Gucci GG Marmont torbe za rame ili Gucci Jackie.

 Gucci torbe Izvor: Profimedia

Koji je najpopularniji Gucci model torbe?

Najpopularnija Gucci torba varira ovisno o sezoni i trenutnim modnim trendovima. Međutim, torbe koje su zadržale postojanu popularnost tijekom godina, su spominjani Gucci GG Marmont Matelassé torbe za rame ili Gucci Dionysus, koja ima prepoznatljivo teksturirano zatvaranje glave tigra. Modeli koji godinama drže popularnost su i Gucci Horsebit 1955, Gucci Bamboo 1947, Gucci Jackie 1961, Gucci Diana, Gucci Ophidia, Gucci Attache, Gucci Blondie, Gucci Soho Disco, Gucci Sylvie... Čuvajući prastaru tradiciju ručno šivane izrade, Gucci torbe poznate su po svojoj nevjerojatno mekoj telećoj koži i kvaliteti bez premca. Svaki je komad dizajniran da traje cijeli život, a svaka torba prikazuje nepokolebljive talijanske standarde marke.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije