Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI CHANELOV MODEL SATA ODUŠEVLJAVA I NAKON TRI DESETLJEĆA: Premiére Édition Originale se vratio u originalnoj verziji

Autor Martina Rafaeli

Otkrivamo što ovaj model čini omiljenim

 Sat Premiére Édition Originale Izvor: Chanel

U svijetu luksuznih satova zanimljiva je vijest kako je na tržištu (opet) dostupan slavni Chanelov model sata Premiére u originalnoj verziji i to nakon više od tri desetljeća.

 Sat Premiére Édition Originale Izvor: Chanel

A što ovaj model čini toliko posebnim?

Ovaj model sata prvi je Chanelov sat i 1987. godine ga je kreirao umjetnički direktori Jacques Helleu. Première je ušao u povijest zahvaljujući dizajnu, estetici i odličnom stilu nošenja. Dizajniran za ženska zapešća u eri u kojoj su dominirali muški satovi, Première je svojim elegantni oblikom omogućio je ženama da ga nose pripijenog ili blago opuštenog poput narukvice.

Inspiriran čepom bočice parfema N°5 njegov osmerokutni oblik (ujedno i oblik trga Vendôme, simbola arhitektonskog savršenstva i bezvremenosti) učinio ga je kultnim. Izgled sata je zaokružen remenom od isprepletene kože i lančića kao s Classic Handbag modela torbe, što je Première je učinilo satom koji nikada ne izlazi iz mode.

 Sat Premiére Édition Originale Izvor: Chanel

Originalni Première model sata je došao s crnim sjajnim brojčanikom uklopljenim u zlatno osmerokutno kućište. Crna i zlatna su dvije prepoznatljive boje kuće Chanel, zlato za odraz ljubavi Gabrielle Chanel prema svemu što svjetluca, dok je crna za Chanel boja koja naglašava bitno. Bez brojeva, indeksa ili datuma, ovaj je sat prije skorom 35 godina oduševio minimalizmom.

Tijekom godina Première se uglavnom nudio u verziji izrađen od čelika. Sada je opet dostupan u osnovnoj verziji čija cijena iznosi 5.000 eura.

Najnovije