Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ROCK EL CLASSICO - STEFAN MILENKOVIĆ & DR NELE KARAJLIĆ: Open air spektakl u Zagrebu!

Očekuje vas neviđeno iskustvo spajanja klasičnih djela s rock glazbom a sudjeluje i rock sastav

 ROCK EL CLASSICO STEFAN MILENKOVIĆ & DR NELE KARAJLIĆ Izvor: Rock El Classico

Rock el Classico multimedijalni je spektakl dvojice eminentnih umjetnika sa velikim međunarodnim iskustvom koji će održati veliki open air koncert 17. lipnja u zagrebačkom Hala parku na Heinzovoj. To je novi koncept spajanja rock glazbe sa klasičnim djelima na do sada neviđen način, a čine ga Dr Nele Karajlić i Stefan Milenković.

 ROCK EL CLASSICO STEFAN MILENKOVIĆ & DR NELE KARAJLIĆ Izvor: Rock El Classico

Očekuje vas neviđeno iskustvo spajanja klasičnih djela sa rock glazbom a sudjeluje rock sastav (bubanj, bas gitara, gitara i klavijature) sa jedne strane i gudački oktet sa druge strane, te autori “sukobljavaju” rock pjesme s određenim djelima iz glazbene povijesti, a njihovom muziciranju pridružit će djela Pachelbela, Beethovena, Čajkovskog, Mozarta, Šostakoviča, Vivaldija, Rimskog Korsakova…

 ROCK EL CLASSICO STEFAN MILENKOVIĆ & DR NELE KARAJLIĆ Izvor: Rock El Classico

Osnovni motiv za organiziranje zajedničkih kоncerata Stefana Milenkоvića i dr Neleta Кarajlića je kreiranje dela kоja će širom svijeta promovirati kulturu ovih prostora tako da ovo nije samo glazbeni koncert, već i vizualno-scenski spektakl koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

 ROCK EL CLASSICO STEFAN MILENKOVIĆ & DR NELE KARAJLIĆ Izvor: Rock El Classico

A evo što i sami izvođači kažu:
Uživam u eksperimentima. Spojevima nespojivog. Cijeli moj život bio je eksperiment. I Zabranjeno pušenje, i Top lista nadrealista, i No smoking orchestra. Zašto ne sa Stefanom? Znam ga iz onoga vremena kada je violina bila veća od njega. I tad je bio majstor! Osjećam da smo na početku velike avanture.“
Dr Nele Karajlić

Izazov mi je uvek bio vodilja u karijeri i težim stvarima koje me stimulišu, koje mi omogućavaju da rastem i da se razvijam kao osoba i kao umetnik. Neletova karijera i pristup ne samo muzici već i kreativnom procesu generalno: način razmišljanja o sceni, energiji i dramaturgiji me je uvek inspirisao. U našim dosadašnjim kreativnim ukrštanjima smo već razvili mnoge ideje koje me oduševljavaju potencijalom. Siguran sam da će publika otići sa našeg koncerta sa jakim utiskom da su prisustvovali nečemu što je jedinstveno i nezaboravno i da će direktno osetiti naš iskren entuzijazam i energiju u ovom projektu. Jedva čekam!
Stefan Milenković

Ulaznice potražite ovdje.

Najnovije