Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI GUCCIJEV MIRIS PROIZVEDEN OD RECIKLIRANOG UGLJIKA: Osim što odlično miriše osvještava pitanje očuvanja okoliša

Autor Martina Rafaeli

Proizvodnja alkohola, ključnog sastojka u proizvodnji mirisa u parfemskoj industriji, proces je koji značajno utječe na okoliš. Zato je za pozdraviti nove tehnologije koje doprinose očuvanju prirode

 Gucci, Where my heart beats Izvor: Gucci

Novi Guccijev miris, Where My Heart Beats, koji je dio kolekcije The Alchemist’s Garden, opisuje se kao olfaktorna reinterpretacija buđenja proljeća. Note ljubičice, božura i mošusna baza su spoj kao stvoren za oslobađajući nalet slobode proljetne sezone.

A ovaj bi opis bio sam još jedna mirisna poezija da iza ovog parfema ne postoji i važna priča koja se odnosi kako industrija parfema može utjecati na očuvanje prirode jer je u proizvodnji parfema korišten alkohol koji je dobiven iz ugljika zarobljenog u visokim otpadnim industrijskim emisijama. Priču o recikliranju ugljika započeo je L’Oréal, a dok samo priča o ovom parfemu neće značajnije utjecati na smanjenje emisije ugljika odličan je korak u podizanju svijesti o ovom problemu jer alkohol je ključni sastojak u proizvodnji mirisa jer dobro prenosi miris i nestaje u koži.

 Gucci, Where my heart beats Izvor: Gucci

Coty, multinacionalna kozmetička tvrtka vlasnik i Gucci beauty brenda, za proizvodnju mirisa koristi etanol iz raznih sirovina, poput šećerne trske i šećerne repe. Međutim, taj proces ima značajan utjecaj na okoliš, uzgoj šećerne trske za proizvodnju etanola potaknuo je krčenje šuma u nekim od najugroženijih svjetskih ekosustava. Zato je Coty 2021. potpisao partnerstvo s američkom tvrtkom za recikliranje ugljika LanzaTech, koja proizvodi etanol iz otpadnih emisija ugljika iz industrijskih izvora, kao što su čeličane. Umjesto da se te emisije ispuštaju u atmosferu kao staklenički plinovi, one se sada recikliraju u alkohol prirodnim procesom fermentacije koji se pretvara u alkohol. Coty ovaj proces ima zacrtan kao dio svoje dugoročne vizije integriranja recikliranog ugljika u većinu svog portfelja mirisa do kraja 2023.

 Gucci Where My Heart Beats Izvor: Gucci

Ovaj održiviji proces stvaranja alkohola značajno pomaže smanjenju potrošnje vode i smanjuje potrebu za poljoprivrednim zemljištem u usporedbi s tradicionalnim metodama proizvodnje alkohola. Pohvalno, zar ne?!

Za 100 ml mirisa Where My Heart Beats je potrebno izdvojiti oko 330 eura.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije