Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELITE VIDJETI KAKO IZGLEDA SAT VRIJEDAN 18,5 MILIJUNA EURA? Jacob & Co predstavio model sa žutim dijamantima

Autor amadea kovač

Na Tjednu satova u Ženevi predstavljen je model tvrtke Jacob & Co od žutih dijamanata vrijedan čak 18,5 milijuna eura

 Jacob & Co sat vrijedan 18,5 milijuna eura Izvor: Profimedia

Jacob Arabo, osnivač i predsjednik Jacob & Co., definitivno ima smisla za ekstravaganciju. Jedan od najsenzacionalnijih satova predstavljenih na ovogodišnjem Tjednu satova u Ženevi izašao je iz njegove tvornice. Radi se o modelu sa žutim dijamantima vrijednim čak 18,5 milijuna eura.

Ovi luksuzni dijamanti iznimno su rijetki, više nego bezbojni dijamanti. Žuta boja se stvara zbog prisutnosti tragova dušika unutar njihove ugljične strukture. Tvrtki Jacob & Co trebale su tri i pol godine da prikupi 425 kamenčića žute i intenzivno žute boje te primjerene veličine kako bi stvorili kohezivni izgled.

 Jacob & Co sat vrijedan 18,5 milijuna eura Izvor: Profimedia

Sat imena Jacob & Co Billionaire Timeless Treasure zahtijevao je dugotrajnu izradu i postavljanje dragulja. Čak 880 karata neobrađenih dijamanata pomno je brušeno kako bi se stvorio jedinstveni mozaik u kojem svaki kamenčić ima određenu ulogu. 

"Pretraživali smo cijeli svijet tri i pol godine u potrazi za dosad neviđenim brojem savršenih dragulja. Okupili smo ih ovdje, u našem sjedištu u Ženevi, gdje je svaki od njih pomno pregledan u gruboj fazi, u fazi rezanja, prije i poslije postavljanja. Nevjerojatan posao koji su obavili naši draguljari odvio se u potpunosti ovdje, u Ženevi. Spojili smo svoju stručnost u luksuznom nakitu s našim vještinama u urarstvu i iskoristili svoj poriv da postignemo ono što nikada prije nije učinjeno. Stoga smo stvorili jedinstveni komad koji nadmašuje svaki drugi sat u raskoši, ekskluzivnosti i kvaliteti dijamanata", rekao je glavni izvršni direktor Benjamin Arabov.

 Jacob & Co sat vrijedan 18,5 milijuna eura Izvor: Profimedia

Dragulji koji okružuju rub sata imaju specifične karakteristike. Moraju biti duži i tanji kako bi stali u unutarnji prsten koji spaja kućište i mehanizam. Kako je bilo nemoguće održati intenzitet boje sa žutim dijamantima tih dimenzija, Jacob &Co. koristio je 76 dragulja tsavorita.

Možda će vas zanimati:

Najnovije