Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEREMY SCOTT X HYUNDAI KOLEKCIJA OD RABLJENIH AUTODIJELOVA: Pogledajte kako izgledaju komadi od guma, žica i pojaseva

Autor amadea kovač

Poznati dizajner Jeremy Scott nakon napuštanja pozicije kreativnog direktora modne kuće Moschino, kreirao je niz haute couture kreacija od rabljenih autodijelova

 Jeremy Scott x Hyundai Restyle 2023 kolekcija Izvor: hyundai

Modni svijet prošlog je tjedna iznenadila vijest da dizajner Jeremy Scott napušta poziciju kreativnog direktora modne kuće Moschino na kojoj je proveo deset godina.

Međutim, vijest o njegovoj novoj kolaboraciji jednako je iznenađujuća. Naime, Scott je nedavno završio neobičan projekt u partnerstvu s južnokorejskom automobilskom tvrtkom Hyundai, s kojom je kreirao niz haute couture kreacija načinjenih od - rabljenih autodijelova.

 Jeremy Scott x Hyundai Restyle 2023 kolekcija Izvor: hyundai

Futuristička kolekcija "Jeremy Scott x Hyundai’s Re:Style" bit će izložena u Seoulu do 9. travnja. Radi se o upcycling projektu kojim su otpadni i odbačeni autodijelovi, poput kotača i žica, u rukama slavnog dizajnera pretvoreni u jedinstvene odjevne komade. 

 Jeremy Scott x Hyundai Restyle 2023 kolekcija Izvor: hyundai

“Kada mi je Hyundai pristupio s prijedlogom za suradnju bio sam počašćen, a zadatak sam smatrao velikim izazovom. Sviđa mi se ideja da mogu stvarati od materijala koje dosad nikada nisam koristio. Sigurnosni pojasevi i stražnja svjetla bili su prvi koji su me privukli, ali pokazalo se da s kreativnošću možeš udahnuti novi život u bilo što. Cilj je dopustiti dizajnu da priča za sebe, o ljepoti našeg planeta, ali i o našoj misiji da ga zaštitimo i sačuvamo", izjavio je Scott.

 Jeremy Scott x Hyundai Restyle 2023 kolekcija Izvor: hyundai

Inače, ova suradnja je jedan od niza poteza kojima Hyundai nastoji pokazati svoju predanost ekološki prihvatljivijoj proizvodnji automobila budući da do 2040. žele potpuno eliminirati emisiju štetnih plinova i smanjiti ugljični otisak na minimum.

Možda će vas zanimati:

Najnovije