Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DIZAJNER JEREMY SCOTT NAPUŠTA MOSCHINO: Odlazak omiljenog modnog buntovnika

Autor Martina Rafaeli

Na mjestu kreativnog direktora bio je deset godina te je potpisao kolekcije koje su izazivale modne reakcije

 Moschino Jeremy Scott Izvor: Profimedia

Vjetrovi promjena dotakli su i luksuzni brend Moschino. Nakon deset godina rada na mjestu kreativnog direktora odlazi Jeremy Scott. Vijest je potvrdio sam dizajner objavnom na Instagramu te Massimo Ferretti, predsjednik tvrtke Aeffe pod kojom djeluje Moschino. Scott dolazi nakon nedavno održane revije na Tjednu mode u Milanu, te nedavnog lansiranja liniju trapera, Mo5ch1no Jeans, namijenjenu mlađim potrošačima što je dio nove strategije samog brenda.

Kada je prije deset godina preuzeo funkciju kreativnog direktora Jeremy Scott je preuzeo i zadatak transformacije brenda. Transformacija se i dogodila i na reviji za jesen/zimu 2014. modeli su prošetali s torbicama u obliku boca šampanjca koje su oduševile tržište, te u haljinama u obliku hamburgera na napuhavanje...

 Moschino Jeremy Scott Izvor: Profimedia

 Moschino Jeremy Scott Izvor: Profimedia

 Moschino Jeremy Scott Izvor: Profimedia

To je bila samo najava budućih kolekcija koje su u istom trenu zgražavale i oduševljavale modni svijet te mu dodijelile opis posljednjeg buntovnika mode. Za zapamtit je kolekcija kreirana u čast velikom Picassu, kao i ona u kojoj je logo brenda spojio s logom McDonaldsa. Šaren, ironičan i nadasve zabavan modni potpis bio je idealan nastavak doživljaja brenda koji je još 1983. osnovao Franco Moschino.

 Moschino Jeremy Scott Izvor: Profimedia

 Moschino Jeremy Scott
Moschino revija jesen/zima 2014
Izvor: Profimedia

Za sada nije poznat razlog napuštanja ni tko će biti Scottov nasljednik. Radi li se ovdje o sličnom modnom resetu kao i u Gucciju s čije je pozicije kreativnog direktora krajem 2022. otišao Alessandro Michele a koji je gajio impresivnu kolorističku stilistiku i hoće li tihi luksuz zavladati i Moschinom, tek je za otkriti. Jednako kao i što se mnogi pitaju vraća li se možda na piste Scottov istoimeni brend koji je utihnuo 2019. godine?

Najnovije