Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'DIGITALNA LAVANDA' JE BOJA GODINE U MODNOM SVIJETU: Otkrivamo kako je uklopiti u garderobu i s čime je kombinirati

Autor amadea kovač

Digitalna lavanda je boja puna nade i optimizma koja će prema prognozama obilježiti 2023. godinu u modnom i beauty svijetu

 Digitalna boja lavande bit će među najpopularnijim bojama 2023 godine Izvor: Profimedia

WSGN, web stranica za predviđanje trendova, imenovala je "digitalnu boju lavande" bojom 2023. godine, a već smo vidjeli da je upravo ta boja jedan od ključnih zimskih modnih trendova.

Dok je Barbiecore ružičasta, koja je prvi put uočena na Valentinovoj modnoj reviji za jesen/zimu 2022. prije nego što se prošle godine proširila na svaki modni i beauty kutak svijeta, bila fokusirana na maksimalizam nakon godina provedenih u trenirkama i papučama, digitalna lavanda donosi spokojan osjećaj našoj garderobi.

Radi se o boji punoj nade i pozitivnosti te predstavlja nužni optimizam i bijeg od stvarnosti, za kojim toliko žudimo nakon pandemije. Zaigrana je i kreativna, ali i spokojna i izbalansirana.

 Digitalna boja lavande na reviji Veronice Beard Izvor: Profimedia

Ova nijansa ljubičaste nije nova. Zapravo, WSGN tvrdi da je boja u trendu već nekoliko godina, točnije od 2021. otkad je redovito viđamo na revijama. U kolekcijama za proljeće/ljeto 2023. popularnost joj je skočila za 61,6 posto i čini se da neće tako skoro splasnuti budući da su trend prepoznali korisnici TikToka.

 Digitalna boja lavande Izvor: Profimedia

Kako generacija Z počne jačati kupovnu moć, zavladat će novi narativ oko digitalne boje lavande jer ona odbacuje ideju o rezerviranosti pastelnih boja za toplije mjesece.

 Digitalna boja lavande na modnoj reviji Izvor: Profimedia

Ako razmišljate o dodavanju nekoliko komada boje lavande u svoj ormar, donosimo nekoliko stilskih savjeta s modnih revija i crvenih tepiha. Možete je stilizirati s drugim svijetlim bojama poput crvene ili menta zelene, kao što je bio slučaj na revijama za proljeće/ljeto 2023., a sjajno izgleda i kad se nosi samostalno od glave do pete, baš kao i Barbiecore ružičasta. Možete je nositi s romantičnim čarapama, oversized nakitom i haljinama s vitkim siluetama.

 Digitalna boja lavande Izvor: Profimedia

Razmislite i o uparivanju nijanse s drugim tradicionalno ženstvenim bojama, poput ružičaste. Digitalna boja lavande ima jedinstvenu sposobnost osloniti se na mračniji dojam i nevjerojatno se dobro slaže s crnom. Mogućnosti je bezbroj, a samo je na vama kako ćete nositi boju 2023. godine.

Možda će vas zanimati:

Najnovije