Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOSI SE 'TIHI LUKSUZ': Donosimo sve o trendu kojem se ove godine predviđa vrhunac popularnosti

Autor amadea kovač

Iako tihi luksuz nije lako opisati, ova prigušena estetika bi trebala izdržati test vremena jer je praktički sinonim za podignutu capsule garderobu

 Jil Sander revija odiše tihim luksuzom Izvor: Profimedia

Luksuz je pojam koji se uvelike koristi u modernom društvu za opisivanje svega, od sportskih automobila i hotela do mode i šminke. Njegova sveprisutnost ponekad je u suprotnosti s ekskluzivnošću koju bi trebao označavati.

U modnoj industriji vlada određena hijerarhija pa je kategorizacija luksuza ostala relativno dosljedna, no estetika se mijenjala s desetljećima. Postavlja se logično pitanje - kako luksuz izgleda 2023. godine?

Zahvaljujući ležernom stilu brendova kao što su The Row, Bottega Veneta i Khaite, na revijama smo vidjeli povratak skromnijeg pristupa luksuza - tzv. "tihom luksuzu". Radi se o trendu koji je uglađeniji od normcorea, a ne tako strog kao minimalizam. Ako vam je koncept još uvijek nejasan, sjetite se lookova Sienne Miller u seriji "Anatomy of a Scandal" i zamislite kombinaciju sa off-duty stilom sestara Olsen.

Definitivno nije lako opisati ovu estetiku, ali sigurno je da će "tihi luksuz" izdržati test vremena jer je praktički sinonim za podignutu capsule garderobu. Neki od ključnih komada su široke hlače za odijelo, cool balerinke, suknja A kroja i sako s naglašenim ramenima. U nastavku donosimo lookove s modnih pisti koji vam mogu poslužiti kao inspiracija za rekreiranje ovog trenda. 

 The Row revija za proljeće ljeto 2023 Izvor: Profimedia

 Peter Do revija za proljeće ljeto 2023 Izvor: Profimedia

 Jill Sander revija za proljeće ljeto 2023 Izvor: Profimedia

 Bottega Veneta revija za proljeće ljeto 2023 Izvor: Profimedia

 Khaite revija za proljeće ljeto 2023 Izvor: Profimedia

Možda će vas zanimati:

Najnovije