Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZNATE LI DA VAŠE LUKSUZNE SVIJEĆE ZASLUŽUJU POSEBNU PAŽNJU? Otkrivamo kako izvući maksimum iz obožavanih ukrasa

Tržište luksuznih svijeća nezaustavljivo raste, a cijene luksuznih svijeća se kreću od pedesetak do nekoliko stotina eura. Zato, brinite sa stilom

 Jonathan Adler Muse Ceramic Candle Izvor: Jonathan Adler

Dobro je poznato kako male stvari život čine ljepšim, a sigurni smo da ćete se složiti kako posebno mjesto u univerzumu malih stvari koje nas čine sretnijima pripada i svijećama. I to luksuznim svijećama. Jer osim što oduševljavaju izgledom te su savršeni detalj u našem domu, oduševljavaju i mirisima koji nas u trenu opuštaju te kreiraju mini luksuznu atmosferu.

 Dolce&Gabbana Scented Candle - Wild Jasmine Izvor: Dolce&Gabbana Casa

A kako bi u potpunosti uživali u ovom mini luksuzu važno je znati odabrati svijeću ovisno o brendu koji preferirate, bio on iz parfemskog niche te fashion svijeta (za istaknuti je kako svijeće s modnim potpisom bilježe značajni porast prodaje), što je to što pojedinu lux svijeću čini vrijednom investicije, te kako iz te svijeće, koja je oblikom, mirisom te brojem sati gorenja vaš idealan odabir, izvući maksimalni učinak. Donosimo savjete Julie Bonin, koja je do nedavno stajala iza uspjeha luksuznog brenda svijeća Diptyque.

 Diptyque Figuier candle Izvor: diptyque

Za potpuni doživljaj potrebno je ostaviti svijeću da pri prvom paljenju gori i nekoliko sati kako bi se u potpunosti otvorio gornji sloj voska te tako razvio svoj miris. Sklonite svijeću s propuha i vjetrovitih mjesta jer izložene strujanju zraka svijeće brže izgore.

 Loewe Bunny Candle Izvor: Loewe

Ne zaboravite svako toliko podrezati fitilj jer iskustvo poručuje što je duži fitilji svijeća brže izgori. Ujedno tako i sprječavate pojavu crnog dima i ostataka koji mogu onečistiti svijeću. Nakon svakog paljenja svijeće vratite fitilj na sredinu kako pri sljedećem paljenju ne bi stvorili nepotrebne crne tragove po staklenoj ili keramičkoj posudi u kojoj se svijeća nalazi. Ako staklo ipak uhvati crne tragove od plamena svijeće očistite ga uz pomoć vate umočene u malo vode i sapuna.

 Gucci Freesia, Flora print basket candle Izvor: Gucci

Ako vaša svijeća ima poklopac, koristite ga između dva paljenja. Tako ćete spriječiti nakupljanje prašine. Ako se ipak na površini svijeće uhvati malo prašine važno je svijeću prije paljenja očistiti s malo vate.

Najnovije