Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 JEDNOSTAVNIH TRIKOVA ZA OSVJEŽENJE DNEVNOG BORAVKA: Kako omiljenu prostoriju učiniti atraktivnijom i udobnijom

Dizajneri interijera otkrili su 5 jednostavnih načina za preuređenje dnevne sobe

 Dnevni borava uređenje savjeti Izvor: Unsplash / Space Joy

Želite preurediti svoju dnevnu sobu, ali se pitate kako to učiniti bez potpunog renoviranja ili trošenja značajne količine novca? Dizajneri interijera otkrili su za Apartment Therapy 5 jednostavnih načina da vaša dnevna soba izgleda kao potpuno nova soba.

 Dnevni borava uređenje savjeti Izvor: Unsplash / Space Joy

1. Novi tepih

 Dnevni boravak uređenje savjeti Izvor: Shutterstock

Čak i ako niste oduševljeni svojim postojećim tepihom, vjerojatno ga se nećete tako lako riješiti. Uostalom, veliki tepisi mogu biti skupi. Ako vam goli podovi nisu opcija, dizajneri interijera savjetuju da na postojeći stavite manji tepih. “Na primjer, ako imate veći tepih zagasite boja, potražite manji tepih da ga podignete”, savjetuje dizajnerica interijera Nicole Hurd. Možete isprobati i umjetnu kožu koja će dosadnom pravokutnom tepihu dodati nepravilan, ali zanimljiv oblik.

2. Nove jastučnice

 Dnevni boravak uređenje savjeti Izvor: Unsplash / Hayley Bagwell

Dizajnerica Amanda Jacobs savjetuje osvježenje prostora novim jastučnicama i napominje da one mogu unijeti novu paletu boja u vaš boravak. Najbolje je što ne morate potrošiti bogatstvo da unesete nove tkanine u svoj dom.

3. Razmislite o novom rasporedu namještaja

 Dnevni boravak uređenje savjeti Izvor: Unsplash / Minh Pham

Ovo je jednostavno rješenje koje ne košta ništa. "Nemojte se bojati premjestiti svoju sofu ili stolce kako biste stekli potpuno novo iskustvo. Premještanje namještaja jedno je od najisplativijih rješenja i može imati značajan učinak", kaže Hurd.

4. Dodajte bilje i cvijeće

 Dnevni boravak uređenje savjeti Izvor: Unsplash / Space Joy

Ne podcjenjujte učinak koji biljke mogu imati na stvaranje osjećaja da je soba potpuno nova. "Ako možete dodati cvijeće, učinite to", predlaže dizajnerica Alice Kuaban. "Ponekad rezanje grana sa stabla i njihovo stavljanje u vazu i na stolić za kavu oživi sobu", dodala je. Dizajneri predlažu različite slojeve za dodavanje biljaka, isprobajte manje stolne posude, viseće žardinjere, pa čak i neke veće vrste biljaka u tegli poput palmi.

5. Oživite police

 Dnevni boravak uređenje savjeti Izvor: Shutterstock

Usavršite izgled polica dodavanjem privlačnih ukrasa. "Stiliziranje polica s unikatnim ukrasnim predmetima, poput ručno rađenih komada ili suvenira s putovanja te njihovo kombiniranje s obiteljskim fotografijama, zanimljivim knjigama i sukulentima ili drugim zelenilom dat će autentičnost, ispričati priču o tome tko ste i zaokružiti vašu dnevnu sobu", tvrde dizajneri interijer.

Izvor: Elle.rs

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije