Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LAMPA U OBLIKU KRAFNE S RUPOM: Dizajnerski komad kojem zasigurno nećete odoljeti

Autor Martina Rafaeli

Ova je lampa samo jedan od neodoljivih predmeta dizajnerice Sabine Marcelis koji će u sklopu kolekcije Varmblixt uskoro biti dostupni u Ikei

 Ikea Sabine Marcelis VARMBLIXT Izvor: Ikea

Ona je Sabine Marcelis, slavna nizozemska dizajnerica koja oduševljava dizajnom koji spaja izuzetne vizije i raznolike materijale u odlične proizvode. Njezin se rad cijeni jer je poziva na jedinstveni doživljaj. Od veljače taj će doživljaj biti još bliži širem tržištu jer Ikea predstavljadugo očekivanu kolekciju Varmblixt nastalu upravo u suradnji sa Sabine Marcelis.

 Ikea Sabine Marcelis VARMBLIXT Izvor: Ikea

Kolekciju čini dvadeset predmeta od kojih su neki označeni kao limited edition te četiri različita rasvjetna tijela koja će zasigurno na veselje mnogih ostati u stalnoj ponudi, kolekciju koja približava pojam uživanja u skulpturalnom dizajnu.

 Ikea Sabine Marcelis VARMBLIXT Izvor: Ikea

 Ikea Sabine Marcelis VARMBLIXT Izvor: Ikea

Već na prvi pogled očito je da će biti teško odabrati samo jednu stvar, jer očekuju vas lampe od narančastog stakla koja neodoljivo podsjećaju na krafnu, visilica, zidna lampa koja služi i kao ogledalo te vaze, čaše za pjenušac, staklene zdjele u ultra popularnim bojama, staklene police, stolići za kavu, pladnjevi...

 Ikea Sabine Marcelis VARMBLIXT Izvor: Ikea  Ikea Sabine Marcelis VARMBLIXT Izvor: Ikea

Kolekcija Varmblixt ponudom rasvjetnih tijela dio je i Ikeinog dugoročnog cilja – poticanja kupaca da na rasvjetu u domu gledaju i iz drugog kuta, od jednostavno funkcionalne na rasvjetu kao emocionalni element stanovanja, a sve sa željom da prihvatimo činjenicu kako svjetlost može promijeniti izgled, dojam i atmosferu naših domova.

Taj smjer i sama dizajnerica ističe kao važan dio stvaranja: “Moja je želja bila pristupiti toj ideji na neočekivan način, pokazati kako rasvjeta funkcionira u domu te tako nadahnuti ljude da budu inspirirani novim oblicima i elementima te tako nutarnji prostor učiniti novim, umjetničkijim.” To najbolje opisuje doživljaj lampe (ali i posude) u obliku krafne s rupom koja u kombinaciji s bojom stakla u jantarnoj ili zelenoj boji postaje stilski neodoljivim primjerkom u svakom domu.

 Ikea Sabine Marcelis VARMBLIXT Izvor: Ikea

Dio kolekcije su i tepisi, dva modela koja obiluju divnim paletama boja inspiriranih zrakama sunca u zalasku.

Sve je ovo i više nego dovoljan razlog za planiranje posjeta robnom kući Ikea jer može li bolje od odabira dizajnerskih komada koji se tako lako povezuju s funkcionalnom estetikom našeg prostora.

Najnovije