Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INSTANT KLASIK MEĐU KOKTELIMA: Revolver nema samo pamtljivo ime, već ga je lako napraviti, evo kako

Autor amadea kovač

Isprobajte recept za Revolver i shvatit ćete zašto je ovaj koktel postao klasik gotovo odmah nakon što je izumljen

 Kako napraviti Revolver koktel Izvor: Shutterstock

Revolver je zvijezda među koktelima. Možda još uvijek niste upoznati s njime, no nedvojbeno je klasično piće, iako ga nema u većini knjiga o koktelima, no nije sve u popularnosti i potvrdi izvana. Prava snaga zvijezde dolazi iznutra.

Da bi određeni koktel postao klasik, treba ispuniti nekoliko kriterija. Prvo, mora se dati ponoviti, a uz tri jednostavna sastojka - bourbon, liker od kave i aromu gorke naranče - Revolver je jedan od takvih. Klasici također moraju biti ukusni, očito, i moraju imati dobro ime, što Revolver definitivno ispunjava. Ali postoji još nešto što Revolver radi dobro, a to je njegova gotovo čarobna sposobnost da ima dobar okus bez obzira na specifične sastojke ili okolnosti.

Revolver je 2004. izumio barmen po imenu Jon Santer iz San Francisca, želivši stvoriti piće od lako dostupnih sastojaka koje bi mogli napraviti i najveći amateri.

Ako koktel želi zaživjeti, još jedna značajka koja je bitna, ali o kojoj se rijetko raspravlja, jest da mora biti izdržljiv. Miksat će ga u tisućama različitih barova od strane tisuću različitih barmena koji posjeduju različite vještine, pa mora biti u stanju podnijeti sve varijacije i uvijek biti ukusan. Da Revolver uvijek ispada prerazrijeđeno ili da funkcionira samo u spoju s jednom prženom kavom ili jednom vrstom burbona, nikad ne biste čuli za njega.

Ono što Revolver čini posebnim i donosi mu mjesto među najboljim koktelima jest to što ispada dobro uz odličan liker od kave, ali i uz osrednji. Dobar je sa svakim bourbonom, koliko god bio razrijeđen, na svim razinama slatkoće i uz svaki stil leda. Revolver je jednostavno zvijezda u svim okolnostima.

Sastojci

- 60 ml bourbona

- 15 ml likera od kave

- aroma gorke naranče

Dodajte sve sastojke u čašu na velike komade leda i promiješajte. Po želji ukrasite dimljenom ili običnom narančinom koricom.

Možda će vas zanimati:

Najnovije