Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

USKRSNI STOL BY GUCCI, AT PÂTISSIER i DOLCE&GABBANA: Okusite okus jedinstvenih uskrsnih slastica s potpisom

Autor Martina Rafaeli

Vrhunski sastojci, ručna izrada, mirisi i okusi ovih slastica i bez puno riječi donose najbolje od talijanskih slatkih klasika na vaš svečani stol

 Gucci Osteria Florence Colomba Izvor: Gucci Osteria

Za sve koji razumiju stanje slatkog zuba znaju kako uskrsni stol i slastice na tom stolu imaju posebno značenje. U potrazi za jedinstvenim iskustvom posegnuli smo za nekim od cijenjenih i vrlo traženih delicija kojima se nekako s proljeća posebno veselimo, a među kojima su nezabilazna mekana i sočna Colomba Pasquale ili Colomba di Pasqua, talijanski tradicionalni uskršnji kruh, pandan dvjema poznatim talijanskim božićnim slasticama, panettoneu i pandoru te luksuzna čokoladna jaja koja oduševljavaju kako umijećem izrade tako i teksturama I okusima koji se kriju ispod površine. 

Gucci Osteria

 Gucci Osteria Florence Colomba Izvor: Gucci Osteria

Kakvog su okusa prestižne Gucci uskrsne poslastice otkriva Gucci Osteria Colomba koja oduševljava već i pakiranjem. Chefovi prestižne adrese Gucci Osteria da Massimo Bottura, Karime López i Takahiko Kondo, a s kojima ćemo se uksoro družiti na ovogodišnjem Weekend Food Festivalu u Rovinju, su za ovogodišnju Colombu odabrali najfinije sastojke - spoj tradicije i inventivnosti, sastojke kao što su vrhunsko brašno, prirodni kvasac, maslac, svježa jaja i bademi u kombinaciji s kandiranom marelicom, gianduia čokoladom i mahunama tonke, a koji otkrivaju ljepotu tradicionalnog recepta, poslastice u obliku golubice koja je postala simbol mira i proljetnih druženja u Italiji.

 Ovetti di Cioccolato Gucci Osteria Florence Izvor: Gucci Osteria

Uz Colombu teško je odoljeti i čokoladnim jajima iz kolekcije Gucci Osteria slastica. Probrana mješavina triju okusa, od kojih svaki obuhvaća savršenu mješavinu kvalitetnih sastojaka i glatke čokolade - stvoreni su za uživanje.

AT Pâtissier

 AT-Patissier Uovo chocolate Izvor: AT-Patissier

 AT-Patissier Uovo chocolate Izvor: AT-Patissier

Čarobnjak Andrea Tortora je četvrta generacija slastičara u obitelji, nagrađivan za najboljeg slastičara u Italiji prema vodiču Gambero Rosso za 2017. godinu, dok ga je vodič „Espresso“ nagradio titulom Slastičar godine 2018. Pokrenuvši vlastiti projekt AT Pâtissier on se specijalizirao za visokokvalitetne, velike dizane pekarske proizvode s panettoneom na čelu koji je nekoliko godina zaredom proglašen i najboljim u Italiji a u kojem smo nedavno mogli uživati u domaćoj ponudi. Ništa manje ne oduševljava njegov uskrsni kruh Uovo di Tortora - elegantni komad uskrsne tradicije u kojem se spajaju savršeno tijesto, hrskava slatka površina, lagano prženi bademi i lješnjaci. Kandirane naranče i vanilija savršeno su povezale elemente modernog u čast tradicije.

 AT-Patissier Uovo fondente Izvor: AT-Patissier

 AT-Patissier Uovo fondente Izvor: AT-Patissier

Za ljubitelje čokolade iz tvornice slatkih snova dolazi i savršeno jaje L'Uovo di Tortora Cioccolato, ispod čije vas glatke čokoladne površine očekuje doživljaj lješnjaka uronjenih u gianduju, a ovo je jaje svojevrsna počast umijeću pripreme vrhunske čokolade i artisan slastica.

Dolce&Gabbana

 Colomba Dolce&Gabbana Izvor: Dolce&Gabbana

 Colomba Dolce&Gabbana Izvor: Dolce&Gabbana

Ako volite slastice s potpisom luksuznih brendova za istaknuti su i Colombe s potpisom Dolce&Gabbana koje nastaju kao rezultat suradnje slavne (modne) kuće i legendarne sicilijanske slastičarska obitelj Fiasconaro. Rezultat su Colombe koje su odraz iskrene talijanska priče o izvrsnosti, znanju i strasti za kvalitetnom hranom, one koja promovira ljepotu i umjetnost stvaranja. Ove Colombe odlikuje proces ručne izrade a neodoljiva je i ambalaža, chic limene kutije ukrašene ornamentima sicilijanskih umjetnika, inspirirane plavom i bijelom majolikom otoka.

Najnovije