Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OMILJENI ZAGREBAČKI RESTORAN PREDSTAVIO NOVI MENU: Ovakav crni rižoto sigurno još niste probali

Autor promo

Poznati zagrebački restoran Fidel Gastro oduševit će vas jelima koje je uvrstio u svoj novi menu

 Novi jelovnik restorana Fidel Gastro Izvor: promo

Restoran Fidel Gastro i njihov chef Srđan Ursić itekako su prepoznatljivi na zagrebačkoj gastro sceni, a nakon velikog uspjeha i izvrsnih kritika na posljednji jelovnik, iz ovog poznatog restorana najavljuju novi menu. 'In house' priprema svih komponenti jela, korištenje isključivo sezonskih namirnica, zero waste pristup kuhanju…, samo su dio prepoznatljivog opusa ovog zagrebačkog restorana, čija je posebnost i u tome što naizgled obične namirnice pretvara u pravu simfoniju okusa, ali i vrhunske estetike.

 Novi jelovnik restorana Fidel Gastro Izvor: promo

„Iznimno mi je drago što iz jelovnika u jelovnik napredujemo i radimo na podizanju kvalitete, maštovitosti i in-house izrade svih sastojaka i jela“, rekoa je chef Srđan Ursić.

 20230221162136_IMG_3423.jpg Izvor: promo

Tako, primjerice, u Fidel Gastru možete isprobati dvije vrste home made tjestenine, arancine, kao i vlastite noodlese za ramen. Ponude dnevnih jela, kao i popularne juhice, u Fidel Gastru kreiraju prema raspoloživosti sezonskih namirnica.

 20230302150845_IMG_3537.jpg Izvor: promo

Zero-waste pristup kuhinji ovdje je već dulje vrijeme na visokoj razini, a u kuhinji se svakodnevno trude pronaći nove načine kako stvarati gastro-čaroliju na tanjuru uz minimalno otpada i utjecaja na okoliš. Tako crni rižoto pripremaju s muzgavcima, umjesto na klasičan način sa sipom, pri čemu okus i dojam samog jela nimalo ne pate. Posebnost ovog restorana upravo je u tome da uobičajene namirnice, pa čak i one koje možda i nisu uobičajene za ovako visoku razinu kuhinje, poput svinjske vratine, pripremaju vrhunski i pretvaraju u pravu senzaciju okusa i estetike na tanjuru.

 Novi jelovnik restorana Fidel Gastro Izvor: promo

Na jelovnik ovog poznatog zagrebačkog restorana uvode i sve više ribe i morskih plodova i tako postupno senzibiliziraju publiku na malo neobičnija riblja jela koja planiraju uvoditi u nekim budućim kartama. Jelovnik Fidel Gastra, pa i ovaj najnoviji, rezultat je sinergije, znanja i vještina svakog člana kuhinje, a takve, udružene snage rezultirale su i s tri izvrsna deserta s potpisom. Kakvi su točno? Dođite i kušajte! Fidel Gastro nalazi se na adresi Krste Pavletića 1 u Zagrebu, a novi menu možete pogledati ovdje.

Možda će vas zanimati:

Najnovije