Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LJUBAV PREMA FRANCUSKOJ KUHINJI I UMJETNOSTI: Dior je modnu priču začinio restoranom u Parizu

Autor tina lončar

Dior je modnu priču začinio i restoranom Monsieur Dior u Parizu, a uređenje prati estetiku kultnog brenda.

 Monsieur Dior restoran u Parizu Izvor: Profimedia

Francuska modna kuća Dior u svibnju 2022. ponovno je otvorila svoj kultni butik u Parizu na adresi 30 Montaigne, a osim butika i uživanja u modnim čarolijama svojim je kupcima odlučila ponuditi potpuno iskustvo te je modnu priču začinila i restoranom Monsieur Dior.

Restoran, čije uređenje prati Dior estetiku u svakom detalju, od umjetničkih djela na zidovima preko uzoraka na stolcima, posvećen je ljubavi Christiana Diora koju je gajio spram francuske kuhinje i umjetnosti koju krije prezentacija svakog jela. Jelovnik Monsieur Dior stoga u svakom segmentu odražava francuski stil života, a za uživanje u gastronomskim specijalitetima zadužen je chef Jean Imbert koji trenutno, uz Anthonyja Clémota, vodi i Le Restaurant Monsieur Dior i La Pâtisserie Dior.

 Uređenje Monsieur Dior restorana prati Diorovu estetiku u svakom detalju Izvor: Profimedia

Menu je inspiriran bogatom ostavštinom pariške modne kuće, te posebice kuharicom Christiana Diora ‘La Cuisine Cousu-Main’ koju je legendarni modni dizajner, u samo 4.000 primjeraka, izdao 1972. godine. Osim restorana i butika, Diorova pariška oaza na adresi 30 Montaigne nadopunjena je s tri čarobna vrta i galerijom, a renovacija prostora trajala je pune dvije godine.

Najnovije