Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RESTORAN HIŠA FRANKO CHEFICE ANE ROŠ IMA VELIKI RAZLOG ZA SLAVLJE: Rad i vizija ovjenčani s 3 Michelinove zvjezdice

Autor Martina Rafaeli

Ovaj se restoran sada nalazi u probranom klubu svjetskih restorana ovjenčanih s maksimalnim brojem zvjezdica

 Chef Ana Roš Stojan, Hiša Franko Izvor: Hiša Franko

Veliki dan za slovensku gastronomiju, veliki dan za Hišu Franko, restoran slavne slovenske chefice Ane Roš Stojan, jer od danas ovo važno mjesto na gastro mapi regije ali i Europe je ovjenčano s 3 Michelinove zvjezdice.

"Danas je veliki dan! Hiša Franko upravo je dobila svoju treću Michelinovu zvjezdicu.️ I više smo nego zahvalni i tako ponosni. Sada slavimo!" riječi su kojima je ova velika vijest objavljena na društvenim mrežama Hiše Franko, a razlog za treću zvjezdicu Michelin je objasnio riječima:"Kuhinja Ane Roš Stojan savršen je odraz njezine snažne, odlučne, otvorene i prijateljske osobnosti. Njezin jedini, dugačak degustacijski jelovnik prikazuje jela koja su puna intenzivnih i odlučnih okusa bez polovičnih rješenja. Svaki je slijed pravo otkriće, a iako je svako jelo bilo nezaboravno, posebno je ostao u sjećanju kukuruzni beignet s fermentiranom ricottom, dimljenom ikrom pastrve i divljim vlascem (specijalitet kuće koji je uvijek na jelovniku), kao i dva dana sušena pastrva pripremljena na hibachi grillu, s ribljim umakom uz dodatak smeđeg maslaca i hrena. Kao savršenu nadopunu vašem gastronomskom doživljaju, odaberite jedno od vina iz bogate vinske karte ili odaberite jednu od tri opcije sljubljivanja, od kojih je jedna bezalkoholna i sadrži domaće pića. Odlučite li se ovdje prenoćiti, jednako se preporučuje obilan i vrlo šaren doručak."

U vodiču Michelin 3 zvjezdice se opisuju kao najveće priznanje koje se dodjeljuje za vrhunsko kuhanje chefu na vrhuncu njihove profesije; za kuhanje uzdignuto do umjetničke forme.

Za podsjetiti je kako je Hiša Franko u lipnju 2020. dobila dvije Michelinove zvjezdice, te u međuvremenu su crvenim zvjezdicama dodali i onu zelenu, koju Michelinovom dodjeljuje restoranima i hotelima koji posluju prema načelima održivosti.

 Chef Ana Roš Stojan, Hiša Franko Izvor: Hiša Franko

 Chef Ana Roš Stojan, Hiša Franko Izvor: Hiša Franko

 Chef Ana Roš Stojan, Hiša Franko Izvor: Hiša Franko

Treća zvjezdica došla je u godini u kojoj čitav tim Hiše Franko predvođen s Anom Roš pronosi i snagu velike obljetnice. Naime, ovogodišnji jelovnik Hiše Franko nosi naziv "50 Shades Of Life - It is a celebration time" i slavi Aninih 50 godina života te 50 godina postojanja Hiše Franko.

 Chef Ana Roš Stojan, Hiša Franko Izvor: Hiša Franko

 Chef Ana Roš Stojan, Hiša Franko Izvor: Hiša Franko

Ana Roš je 2017. godina proglašena najboljom cheficom na svijetu po izboru The World´s 50 Best Restaurants, a od tada je i Hiša Franko na popisu 50 najboljih svjetskih restorana od 2017. godine. Danas na toj prestižnoj listi zauzima 32. mjesto.

Uz Hišu Franku razlogeza veselje ima i Restaurant Milka smješten na jedinstvenoj lokaciji uz jezero Jasna u Kranjskoj Gori, koji je dobio drugu Michelinovu zvjezdicu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije