Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVA DIMENZIJA DALEKIH PUTOVANJA NA KOTAČIMA: Upoznajte električni kamper koji se može kretati prema zvijezdama

Ovo kinesko vozilo u potpunosti se prilagođava potrebama putnika, a u svojoj je osnovi zamišljen čak i kao alternativa zrakoplovima

 GAC Design kamper Izvor: Profimedia

Tržište zanimljivih vozila još je bogatije za nedavno predstvaljen električni kamper koji se može kretati prema zvijezdama, čak i kada nema dostupan GPS signal. Kineski proizvođač automobila GAC Design (Guangzhou Automobile Group) ističe kako se ovo u potpunosti električno vozilo može koristiti za kampiranje čak i u teškim uvjetima poput pustinja. Elektrificirani, kompaktni i aerodinamični koncept automobila namijenjen za duga cestovna putovanja u svojoj je osnovi zamišljen čak i kao alternativa zrakoplovima.

 GAC Design kamper Izvor: Profimedia

To potvrđuje već i sam oblik automobila ali i performanse vožnje s učinkovitom tehnologijom elektrifikacije. Interijer ima jednostavnu strukturu koja se može prilagoditi potrebama putnika. Kabina omogućuje raspored spavanja a putnici mogu priključiti ili pričvrstiti svu potrebnu opremu, poput sjedala, pregradnih paravana, spremišta, pladnjeva, svjetiljki i viseće mreže.

 GAC Design kamper Izvor: Profimedia

 GAC Design kamper Izvor: Profimedia

Također, automobil se fokusira na korištenje i ponovno korištenje postojeće energije, smanjujući ugljični otisak i otpad. Uključuje novu generaciju solid-state baterije, koja je sigurnija, učinkovitija, dugotrajnija i ekološki prihvatljivija od tradicionalnih litij-ionskih baterija.

 GAC Design kamper Izvor: Profimedia

 GAC Design kamper Izvor: Profimedia

 GAC Design kamper Izvor: Profimedia

Većina dijelova 'The Van Life' izrađena je od recikliranih otpadnih materijala kao što je plastika, ali i trajnih visokotehnoloških materijala kao što su aluminij i karbonska vlakna, što ga čini laganim i učinkovitim u dometu. Nadalje, jedinstveni sustav gaznog sloja kotača automobila omogućuje održavanje prianjanja na različitim terenima, poput blata, pijeska i kamenih površina.

 GAC Design kamper Izvor: Profimedia

Terenski automobil na četiri kotača nazvan Van Life kao dio serije GAC Car Culture napravljen je za duža putovanja s nultom emisijom. Dolazi opremljen najsuvremenijim satelitskim navigacijskim sustavom, a posebno je zanimljivo kako na mjestima gdje nema veze inteligentni sustav koristi položaj zvijezda za točnu navigaciju.

Jeste li spremni za nove avanture?!

GAC Van Life
Izvor: YouTube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije