Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SPREMNI ZA PUTOVANJE U SVEMIR U DIVOVSKOM BALONU? Za putovanje s gurmanskim užitkom potrebno je izdvojiti 120.000 eura

Autor Martina Rafaeli

Tvrtka Zephalto najavljuje putovanje s daškom francuskog luksuza - gurmanskim obrokom koji će pripremati poznati francuski chefovi te kušanjem vina

 Putovanje u svemir balonom Zephalto Izvor: Profimedia

Zanimljive novosti dolaze iz svijeta putovanja u svemir i novih tehnologija. Naime, u utrku za slanje turista u svemir pomoću divovskog balona na scenu tvrtka se pridružila se i nova tvrtka Zephalto, koja uvelike radi na razvoju stratosferskog balona s niskim udjelom ugljika koji će buduće putnike u visećoj kapsuli nazvanoj Céleste voditi u Zemljinu stratosferu.

 Putovanje u svemir balonom Zephalto Izvor: Profimedia


Zephalto se oslanja na šest desetljeća dugo eksperimentiranje leta balonom Francuske svemirske agencije. Kapsula pod tlakom dizajnirana je kao najsuvremeniji objekt koji pruža "najbolje uvjete udobnosti i sigurnosti".
Cijena po putniku je 120.000 eura što je znatno jeftinije od turističkih posjeta svemiru na raketni pogon. Glasnogovornik je dodao: "Naša kapsula omogućit će vam da u potpunosti cijenite ovo izvanredno putovanje."
Zephalto također obećava putovanje začiniti s daškom francuskog luksuza - gurmanskim obrokom prije leta koji će pripremati poznati francuski chefovi, nakon čega će uslijediti kušanje vrhunskih vina te uživanje u letu.

 Putovanje u svemir balonom Zephalto Izvor: Profimedia

Očekuje se da će svemirski balon i kapsula biti lansirani 2025. godine, zahvaljujući zajedničkim naporima grupe inženjera i svjetskih stručnjaka.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Najnovije