Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VELIKA OČEKIVANJA I JOŠ VEĆI APETITI: 5 najiščekivanijih automobila u 2023. godini

Autor amadea kovač

Tvorci luksuznih automobila optimistični su oko planova za 2023. godinu, a ovo su najiščekivaniji modeli koji će uskoro biti u prodaji.

 Mercedes EQE Izvor: Profimedia

Industrija luksuznih automobila cvjeta posljednjih godina, a momentum će se nastaviti i ove godine. Tvorci kultnih automobila ostaju optimistični oko planova za 2023., a mnogi su otkrili koji će modeli ugledati svjetlo dana. 

U nastavku donosimo 5 najiščekivanijih luksuznih vozila u 2023. godini.

1. Audi A6 e-tron

Audi A6 e-tron je u posljednjoj fazi razvoja te se njegov debi očekuje ove godine. Ovaj električni automobil bazirat će se na PPE tehnologiji, a predviđa se da će biti jedna od najmoćnijih Audijevih limuzina. Detalji o specifikacijama i dalje su nepoznati.

 Audi A6 e-tron jedan je od pet najiščekivanijih luksuznih automobila 2023 godine Izvor: Profimedia

2. Mercedes EQE

Mercedes-Benz želi dominirati industrijom luksuznih električnih vozila, a EQE bi mogao biti jedan od ključnih njemačkih modela. EQE SUV ima bateriju od 90,6 kWh s kojom može prijeći 600 kilometara po punjenju.

 Mercedes EQE je luksuzno električno vozilo koje će svjetlo dana ugledati 2023 godine Izvor: Profimedia

3. Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck je jedan od najiščekivanijih automobila na svijetu. Predstavljen javnosti 2019., tvrtka je morala odgoditi lansiranje zbog brojnih faktora, no prema posljednjim informacijama, ovo pick-up vozilo s performansama superauzomobila, spreman je za lansiranje 2023. godine.

 Tesla Cybertruck jedan je od najiščekivanijih automobila na svijetu Izvor: Profimedia

4. Ferrari Purosangue

Purosangue nije nalik jednom modelu Ferrarija dosad. Prvi obiteljski četverovratni model može dosegnuti 100 km/h u samo 3,3 sekunde, dok mu je najveća brzina 310 km/h. Bit će dostupan samo u limitiranim količinama.

 Ferrari Purosangue Izvor: Profimedia

5. Rolls-Royce Spectre

Za one dubljeg džepa, Rolls-Royce Spectre bit će model koji valja držati na oku. Njihova prva potpuno električna luksuzna limuzina imat će 577 konja, a do 100 km/h moći će doći za samo 4,5 sekundi.

 Rolls-Royce Spectre moći će dosegnuti brzinu od 100 km/h za 4,5 sekundi Izvor: Profimedia

Možda će vas zanimati:

Najnovije