Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERJAHTA DIZAJNIRANA PREMA ŽELJAMA SULTANA: Posebnom je čini dužina od 140 metara, devet paluba te heliodrom

Autor Martina Rafaeli

Ovaj je brod zamišljen kao najreprezentativnija superjahta Ujedinjenih Arapskih Emirata

 Megajahta UAE One Izvor: Profimedia

Milanski dizajner Enzo Manca osmislio je novi koncept megajahte posebno za Ujedinjene Arapske Emirate, i to pod nazivom UAE One. Jahta je dizajnirana u suradnji s ne imenovanim sultanom, a sve sa željom da ta jahta bude i službeni vodeći brod nacije. “Ideja o UAE One rođena je 2020., tijekom sastanka sa sultanom Ujedinjenih Arapskih Emirata za vrijeme odmora u Italiji”, izjavio je Manca t nadodao: “Sultan je bio vrlo jasan i kategoričan, želio je nešto zaista posebno i jedinstveno.”

 Megajahta UAE One
Megajahta UAE One
Izvor: Profimedia

UAE One podsjeća na klasične brodove mornarica ali privlači zaobljenom siluetom koja ga izdvaja od ostalih plovila na otvorenom moru. Impresivne dužine od 140 metara, uzdiže se na više od 40 metara iznad mora, ima sportsko zatamnjena stakla koja pridonose dojmu a pružaju privatnost.

 Megajahta UAE One
Megajahta UAE One
Izvor: Profimedia

Ova divovska jahta ima devet paluba, a nešto više od 12000 četvornih metara prostora je opremljeno kako bi se pružilo najbolje moguće iskustvo gostima plovila. Unutrašnjost je opremljena jednim velikim apartmanom, osam kabina i 14 mini apartmana. Tu se nalazi i 35 kabina za posadu. Osim smještaja, jahta ima tri privatne sobe za sastanke i strogo povjerljiva okupljanja te prostor za medije.

 Megajahta UAE One
Megajahta UAE One
Izvor: Profimedia

UAE One na svojim palubama ima mjesta za sve tipove prijevoza, zračne, morske i kopnene, posjeduje mini internu luku za tendere i podmornice, dva heliodroma za helikoptere i jedan hangar.
Dizajner najavljuje kako će prvi službeni prikazi interijera biti dostupan do kraja 2023.

Najnovije