Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERJAHTA KOJA JE ZALUDJELA DUBAI BOAT SHOW: Zavirite u revolucionarno plovilo koje objedinjuje održivost i dizajn

Autor amadea kovač

Superjahta Aeolus podigla je prašinu na Dubai International Boat Showu, evo zašto

 Superjahta Aeolus nizozemske tvrtke Oceanco Izvor: Profimedia

Prvog dana Dubai International Boat Showa, nizozemska tvrtka Oceanco predstavila je Aeolus, revolucionarni dizajn jahte koji je u skladu s najnovijim perspektivama o okolišu i lifestyleu.

S vanjskim dizajnom koji potpisuje Giles Taylor i dizajnom interijera od strane Njord by Bergman Design House, superjahta predstavlja novu eru stanovanja na vodi, pokazujući da je održivost u budućnosti lijepa i moderna, kako u smislu tehničkih mogućnosti, tako i iskorištenih materijala. Predstavlja vrhunac suradnje između Taylorove kreativnosti i nizozemskog brodogradilišta za superjahte Oceanco.

Naime, jahta je dugačka čak 131 metar, a ekološki je prihvatljivo plovilo s nizom ekološki osviještenih značajki. Ime je dobila po grčkom bogu vjetra Eolu.

 Superjahta Aeolus Izvor: Profimedia

Tvorci opisuju Aeolus kao jahtu za bogate pojedince koji paze na svoj imidž, ali u isto vrijeme cijene privatnost - za one koji žele promijeniti svijet, ali pritom ne biti u centru pozornosti.

Ostali detalji uključuju inovativni oblik trupa koji ima zanimljiv otvor u blizini pramca, tri staklene palube i veliku privatnu oazu za vlasnika koji je spreman iskoračiti i postati vlasnik nečega što nikad prije nije napravljeno.

 Superjahta Aeolus Izvor: Profimedia

Interijer sadrži dobro osmišljene višenamjenske prostore koji su oblikovani tako da djeluje ugodno i otvoreno. Jahta je dizajnirana da bude prirodno, privatno utočište na moru, a ne jahta za tulumarenje.

Glavna paluba ima stilski integrirani bazen i prostor za odmaranje na krmi sa stepenicama koje se spuštaju do beach bara. Glavni ulaz na Aeolus je salon na glavnoj palubi, sa stubištem koje vodi do unutarnjeg atrija, koji je mjesto za večeru i susrete s gostima.

 Superjahta Aeolus Izvor: Profimedia

Unutrašnjost Aeolusa sadrži široku lepezu potpuno održivih materijala, uključujući biomaterijale. Tvorci jahte odabrali su dobavljače koji razmišljaju unaprijed kako bi opremili Aeolus na najodrživiji i najosvješteniji način.

 Superjahta Aeolus Izvor: Profimedia

U svojoj finalnoj fazi Aeolus će biti konfifuriran sa 100% alternativnim hibridnim gorivom i proizvodnjom energije s unutarnjim izgaranjem, a moći će se i prilagoditi razvoju tehnologije tijekom energetske tranzicije.

Najnovije