Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UTRKA OLDTIMERA PO ZALEĐENOM JEZERU: Jedinstveni showroom vintage automobila održava se među vrhovima Alpa

Autor amadea kovač

Na velikom zaleđenom jezeru u švicarskom gradu Saint Moritzu od prošle godine održavaju se utrke i predstavljanje oldtimera

 The ICE St. Moritz Izvor: Profimedia

Prošloga tjedna u švicarskom gradu Saint Moritzu održao se jedinstveni showroom vintage automobila pod nazivom "The ICE St. Moritz", na kojem posjetitelji imaju prilike svjedočiti najljepšim oldtimerima u utrci po zaleđenom jezeru.

 The ICE St. Moritz utrka oldtimera Izvor: Profimedia

Nesvakidašnje okruženje zaleđenog jezera i snijegom prekrivenih vrhova Alpa zaista je čarobno okruženje gdje kolekcionari i ljubitelji automobila uživaju okruženi nevjerojatnim krajolikom i dugim zimskim danima na suncu. Uživanje u prikazivanju i vožnji rijetkih automobila u ovom okruženju definitivno je događaj za pamćenje.

 The ICE St. Moritz utrka oldtimera Izvor: Profimedia

Pitate se kako je uopće moguće održati ovakav showroom na zaleđenom jezeru? Naravno, sigurnost je prioritet pa se svake godine provode sigurnosni testovi nakon što led na jezeru dosegne debljinu od 27 centimetara, no tek kad led bude debljine 45 centimetara, garantirana je optimalna stabilnost. Zato ga se kontinuirano provjerava, kako bi se nastavila tradicija koja svake zime privlači tisuće zaljubljenika u automobile.

 The ICE St. Moritz utrka oldtimera Izvor: Profimedia

Na istom mjestu su se desetljećima ranije održavale konjske utrke i polo utakmice. Ideja za "The ICE St. Moritz" nastala je u siječnju 1985., kada se grupa britanskih članova Cresta Runa odvezla u Saint Moritz u svojim vintage Bentleyjema kako bi uživali u utrci po trkaćoj stazi. Među zapanjenim promatračima bio je i budući osnivač događaja Marco Makaus, a ovaj je prizor raspirio njegovu maštu pa je odlučio rekreirati čaroliju kojoj je svjedočio. 

 The ICE St. Moritz utrka oldtimera Izvor: Profimedia

Probno izdanje održano je 2019., a koncept i projekt su usavršavani tijekom dvije godine pandemije koronavirusa. Konačno, u veljači 2022. održano je prvo izdanje "The ICE St.Moritz" s velikim uspjehom, a već ove godine predstavlja jedinstveno, luksuzno i čarobno natjecanje i predstavljanje oldtimera.

 The ICE St. Moritz utrka oldtimera Izvor: Profimedia

Možda će vas zanimati:

Najnovije